|

Cimbom'a joker forvet Ahmed Musa

UEFA Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig için daha güçlü bir kadro oluşturmayı planlayan Galatasaray, forvet hattı için aradığı oyuncuyu Premier Lig’de buldu. Leicester City’nin Nijeryalı oyuncusu Ahmed Musa ile kiralık olarak prensip anlaşmasına varılırken, imzalar Dünya Kupası sonrasına kaldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/06/2018 Salı
Güncelleme: 05:19 - 12/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Leicester City’nin Nijeryalı oyuncusu Ahmed Musa
Leicester City’nin Nijeryalı oyuncusu Ahmed Musa

Yeni sezona daha güçlü bir kadro ile girme planları yapan Galatasaray, Bafetimbi Gomis’e alternatif olarak Leicester City’den Ahmed Musa’yı radarına aldı. Geçen sezon sakatlık nedeniyle kendisinden istenilen beklentiyi karşılayamayan Eren Derdiyok ile yolları ayırmayı düşünen sarı-kırmızılılar, bu mevki için aradığı ismi İngiltere Premier Lig’den buldu.

Leicester City oyuncusu Ahmed Musa’yı kiralık olarak kadrosuna katmak isteyen yöneticiler, oyuncuyla kurduğu ilk temastan olumlu sonuç aldı. Galatasaray’ın bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek olması Nijeryalı futbolcunun sarı-kırmızılı takıma sıcak bakmasını sağladı. Kulüpten edinilen bilgilere göre Nijeryalı futbolcu için 1 yıllık kiralık protokolü yapıldığı ve Dünya Kupası’nın ardından transferinin tamamlanacağı öğrenildi. 1992 doğumlu Ahmed Musa, forvet bölgesinin her noktasında görev yapabildiği için “joker” olarak değerlendiriliyor. Asıl bölgesi santrafor olmasına rağmen, hem sağ kanat hem de sol kanat olarak oynayabilen Nijeryalı futbolcu, hızı, adam eksiltme özelliği ve bitiriciliği ile dikkat çekiyor.

10 MAÇTA 6 GOL ATTI

2010 yılında Nijerya’nın Kano Pillars takımından Hollanda’nın Venlo ekibine transfer olarak Avrupa’ya adım atan yıldız santrafor, kendini kanıtlayarak 2012 yılında 5 milyon Euro karşılığında CSKA Moskova’ya transfer oldu. Rus ekibinde kariyer zirvesine çıkan Musa, 2016 yılında 19.5 milyon Euro karşılığında İngiltere Premier Lig ekiplerinden Leicester City’nin yolunu tuttu. Ancak İngiltere’de işler Musa’nın istediği gibi gitmezken, ilk sezonunda çıktığı 32 maçta sadece 4 gol atabildi. 2017-2018 sezonunun ilk yarısında Leicester tarafından kadro dışı bırakılan ve 2. takımla maçlara çıkan Musa, devre arasında bedelsiz bir şekilde eski takımı CSKA Moskova’ya kiralandı. CSKA’da tekrar kendini bulan 1.70 boyundaki santrafor, ligde çıktığı 10 maçta 6 gol ve 3 asiste imza attı. Ahmed Musa, kiralık geçirdiği sezonun ardından Leicester’a geri dönerken, kulübüyle 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

#Ahmed Musa
#Leicester City
#Galatasaray
6 yıl önce