|

Cimbom'a zorlu rakipler

Şampiyonlar Ligi''ndeki tek temsilcimiz Galatasaray''ın rakipleri Real Madrid, Juventus ve Kopenhag oldu. İlk maçlar 17-18 Eylül''de.

.
00:00 - 30/08/2013 Cuma
Güncelleme: 00:06 - 30/08/2013 Cuma
Yeni Şafak
Cimbom'a zorlu rakipler
Cimbom'a zorlu rakipler

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi grubu ve eşleştiği takımlar belli oldu. Sarı-kırmızılılar, B Grubu'nda İspanya'nın dünyaca ünlü kulübü Real Madrid, İtalyan devlerinden Juventus ve Danimarka'nın Kopenhag takımlarıyla eşleşti. Güçlü rakiplerle eşleşen Galatasaray, geçen yıl Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde şansız bir şekilde elendiği Real Madrid ile daha önce de grup aşamasında karşı karşıya geldiği İtalyan Juventus ile birlikte grupta ilk ikiye çıkma mücadelesi verecek. Kura çekimine son torbadan giren Danimarka'nın Kopenhag takımı ise grupta en zayıf halka olarak görülüyor.

Şampiyonlar Ligi'nde grupta ilk maçlar 17-18 Eylül, son maçlar ise 10-11 Aralık tarihlerinde oynanacak. Aralık sonrasına kalabilmeye çalışacak Cimbom, sonrasında 24 Mayıs 2014 tarihindeki final için mücadele edecek.

Cimbom sonunda Bruma'yı bitirdi

G.Saray'ın sol bekteki tercihi ülkemizde düzenlenen U-20 Dünya Kupası'nda adından söz ettiren Sporting Lisbonlu Bruma oldu. Bruma transferi için kulübüyle olan sözleşme fesih sorununun çözüme kavuşmasını bekleyen sarı-kırmızılılar, Portekiz Futbol Federasyonu Çözümsüzlük Kurulu'nun oyuncu aleyhine karar vermesi sonrası transferi 12 milyon Euro'ya bitirdi. Genç futbolcuyla ilerleyen günlerde 5 yıllık sözleşme imzalanacak.

İlk maç Real Madrid ile İstanbul'da

17 Eylül Galatasaray-Real Madrid

2 Ekim Juventus-Galatasaray

23 Ekim Galatasaray-Kopenhag

5 Kasım Kopenhag-Galatasaray

27 Kasım Real Madrid-Galatasaray

10 Aralık Galatasaray-Juventus

Real'in müzesinde yok yok

İspanya ve dünya futbolunun en büyük kulüplerinden biri Real Madrid'ın müzesinde olmayan kupa yok. UEFA Şampiyonlar Ligi (9), UEFA Süper Kupa (1), UEFA Avrupa Ligi (2), Dünya Kulüpler Kupası (3) kez kazanan İspanyol ekibi La Liga'da ise 32 kez şampiyon oldu. İspanya'da da sayısız kupalar kazanan Real Madrid'i maçlarını 81 bin kişilik Bernabeau'da oynuyor. Teknik direktörlüğünü İtalyan Carlo Ancelotti'nin yaptığı Real Madrid'ın kadrosunda Ronaldo gibi dünya yıldızları bulunuyor.

17 yıldır kupaya hasret

Juventus, İtalyan futbolunun en büyük kulüplerinden biri olma özelliğini taşıyor. Serie A'da 29 kez şampiyon olan siyah-beyazlı takım, maçlarını kendi adını taşıyan 41 bin kişilik yeni stadında oynuyor. Şampiyonlar Ligi'ni 1985 ve 1996 yıllarında kazanan Juventus'un teknik direktörlüğünü Antonio Conte yapıyor. İtalyan ekibinin kadrosunda Carlos Tevez, Fernando Llorente, Paul Pogba, Buffon, Pirlo, Artur Vidal gibi yıldızı bulunduruyor.

Başarısı Danimarka'da

Danimarka temsilcisi olarak Şampiyonlar Ligi'nde yer alan Kopenhag'ın ülkesi dışında başarısı bulunmuyor. Danimarka'da 10 kez lig şampiyonluğu, 5 kez de kupa şampiyonluğu yaşayan mavi-beyazlı ekibi Norveçli teknik direktör Stale Solbakkan çalıştırıyor. Maçlarını 41 bin kişilik Parken Stadı'nda oynayan Kopenhag'ın kadrosunda bulunan oyuncuların toplam değeri 25 milyon Euro. Kopenhag'ın gruptaki diğer takımlara oranla kadrosunda yıldız oyuncu bulunmuyor.


11 yıl önce