|

Cimbom’da hedef Joel Campbell

Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edeceği için kadro kalitesini yukarı çıkarmak isteyen Galatasaray, Arsenal ile sözleşmesi biten Joel Campbell ile temasa geçti. 25 yaşındaki Kosta Rikalı oyuncu, ağırlıklı sağ taraf olmak üzere iki kanatta da görev yapabiliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:57 - 7/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Galatasaray, Arsenal ile sözleşmesi biten Joel Campbell ile temasa geçti.
Galatasaray, Arsenal ile sözleşmesi biten Joel Campbell ile temasa geçti.

Galatasaray’da yeni sezon transfer planlaması için çalışmalar sürerken sarı-kırmızılı takım ile ilgili bomba bir transfer iddiası ortaya atıldı. Peru basını, bir süredir Galatasaray ile adı anılan Joel Campbell’ın transferinin yakın olduğu öne sürüldü. Daha önceki yıllarda da gündeme gelen yıldız futbolcu için Peru basınından Depor.com’un haberine göre Arsenal’ın sözleşme uzatmaya yanaşmadığı Kosta Rikalı sağ kanat oyuncusu için yeniden nabız yoklamaya başlayan sarı-kırmızılı yöneticiler, önümüzdeki hafta Campbell’ın menajeriyle bir araya gelerek resmi tekliflerini yapacak. Bonservisi elinde olan 25 yaşındaki futbolcunun piyasa değeri 3 milyon Euro olarak gösteriliyor. UEFA kriterleri gereği mali olarak da uygun hareket etmek isteyen Galatasaray, bu sene kiralama yöntemini sıkça kullanacak.

BAŞKA OYUNCULAR DA GÜNDEMDE

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in, yakın dostu olan ve teknik adamlığı bırakan Arsenal’in efsane teknik direktörü Arsene Wenger ile geçtiğimiz hafta Bodrum’da bir araya gelerek İngiliz kulübünün boşa çıkardığı ve kiralık listesine koyduğu oyuncular hakkında bilgi aldığı öğrenildi. 25 yaşındaki sağ kanat oyuncusu olan Joel Campbell, Kosta Rika doğumlu. Arsenal tarafından çeşitli takımlara kiralanan Joel Campbell, geçen sezon Sporting Lizbon forması giymişti. Lizbon forması ile 29 karşılaşmada süre alan Joel Campbell 3 gol ve 4 asistlik performans sergiledi. Bu sezon başında Real Betis’in yolunu tutan Joel Campbell, 8 maçta forma giydi ve 2 gol kaydetti. Gary Rodrigues’e gelebilecek olan yüksek bedelli teklifleri değerlendirmek isteyen Galatasaray yönetimi, Yasin Öztekin ile de sözleşme uzatmamıştı.

Belhanda’ya hoca desteği

Ukrayna maçındaki performansıyla eleştirilen Younes Belhanda için hocası Fas halkına çağrıda bulundu ve Dünya Kupası öncesi oyuncuya yüklenilmemesini istedi. Galatasaray’daki performansı eleştirilen Belhanda, milli takımda da benzer tepkilerin hedefi oldu. Rusya’daki Dünya Kupası’na katılacak olan Fas Milli Takımı’nın 10 numaralı ismi, Ukrayna karşısındaki hazırlık maçındaki oyunuyla eleştiri konusu oldu. Ancak sonrasında Slovakya maçında fileleri havalandıran yıldız futbolcu için, Fas Milli Takımı Teknik Direktörü Herve Renard özel bir çağrıda bulundu. Fas halkına seslenen Renard “Evet Belhanda Ukrayna karşısında iyi değildi, bir çok fırsatı kaçırdı. Ancak ben kendisiyle konuştum. Ve kendisine güvendiğimi, arkasında olduğunu söyledim. Bir futbolcu bir maçta iyi oynamadı diye, taraftarların yaptığı gibi kendisini bir kenara atıp bırakamam” dedi.

Tolga Ciğerci gözden çıkarıldı

Galatasaray’ın yeni sezona dair transfer planlamasında gönderilecek isimler belirlenirken, bu isimlerden biri de sezonun ilk yarısındaki performansı ile beğeni toplayan Tolga Ciğerci oldu. Teknik direktör Fatih Terim, 26 yaşındaki futbolcunun satış listesine konulmasını istedi. Yeni sezonda teknik ekibin kadroda düşünmediği Tolga Ciğerci’den kulüp bulması istendi. Şampiyonluk yarışındaki kritik haftalarda “Sakatım, ağrılarım geçmeden oynamak istemiyorum” diyen Tolga ile yollar ayrılacak. UEFA’dan gelmesi beklenen kısıtlama sonrasında Galatasaray bu oyuncusunu en azından zarar etmeden satıp, transfer bütçesine katkı sağlamak istiyor. Bu doğrultuda 1 yıl daha kontratı olan Tolga Ciğerci’nin menajeri ile görüşülerek 26 yaşındaki futbolcuya kulüp bulma istendi.

#Galatasaray
#Transfer
6 yıl önce