|

Cimbom’da Mata sürprizi

Süper Lig’de liderliğini sürdüren Galatasaray’da bir yandan da transfer hareketliliği sürüyor. Forvet hattını güçlendirmek isteyen sarı-kırmızılılılar, Real Valladolid forması giyen Jaime Mata’yı gündemine aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:09 - 7/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Jaime Mata
Jaime Mata

Süper Lig’de şampiyonluk yarışında yoluna emin adımlarla devam eden ve liderlik koltuğunda oturan Galatasaray’la ilgili çarpıcı bir iddia gündeme geldi. Sarı-kırmızılı takımın, İspanya’nın Real Valladolid Kulübü’nde forma giyen Jaime Mata ile anlaşmaya çok yakın olduğu iddia edildi. Yeni sezonda forvet hattını güçlendirmek isteyen teknik direktör Fatih Terim’in Mata’nın transferine sıcak baktığı iddia edildi. Bu gelişmenin ardından İspanyol basını, Eibar ve Getafe’nin de peşinde olduğu 29 yaşındaki forvetin Galatasaray ile anlaşmaya çok yakın olduğu ve sezon sonunda sarı-kırmızılı formayı giyeceği öne sürüldü. 2016 yılında Girona’dan Valladolid’e transfer olan Jaime Mata bu sezon La Liga 2’de Valladolid formasıyla 31 maçta 26 gol attı ve 5 asist yaptı.

TERİM FORVET İSTİYOR

Teknik direktör Fatih Terim, 2011-2013 arasında Galatasaray’da teknik direktör olduğu dönemde 6 forvetle oynadığını yönetime söyleyerek forvet transfer için çalışma yaptırıyor. Gelecek sezon kadrosu için scout ekibi çalışmalara devam ederken, önceliği forvet konusuna verdiler. Göreve geldikten sonra Sinan Gümüş’e de şans veren ancak yeterli bulmayan deneyimli teknik adamın, sarı-kırmızılı yönetime, Bafetimbi Gomis ve Eren Derdiyok’un uzun soluklu yarışlar için yeterli olmadığını ve ileri uca önümüzdeki sezon için en az bir tane kaliteli golcü istediği ifade edildi. Galatasaray yönetimi, Jaime Mata konusunda takibini sürdürürken, sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan futbolcuya bonservis bedeli ödenemeyecek.


Başkanlık yarışı başlıyor

G.Saray’da seçim tarihi belli oldu. Baskın seçime tepki gösterenlerin oylarını alarak kulübün 37. başkanı seçilen Mustafa Cengiz’in 26 Mayıs ve 2 Haziran olarak seçim takvimini belirlediği, önümüzdeki hafta resmi olarak duyurusunu yapacağı öğrenildi. Başkan adayları tüzük gereği seçim takvimi açıklamasından sonra 3 hafta içinde yönetim, denetim, sicil ve disiplin olmak üzere 45 kişilik listelerini 5 Mayıs tarihine kadar divana sunmaları gerekiyor.

#Galatasaray
#Transfer
6 yıl önce