|

Çin Futbol Federasyonu dövmeyi yasakladı

Çin Futbol Federasyonu aldığı kararla dünya futbol kamuoyunda gündeme oturdu. Bunun sebebi Asya ülkesinin futbolcularına dövmeyi yasaklamamış olması.

Yeni Şafak
16:32 - 26/03/2018 понедельник
Güncelleme: 17:00 - 26/03/2018 понедельник
Yeni Şafak
Çin Milli Takımı'nda forma giyen oyuncular artık dövme yaptıramayacak yaptırmış olanlar da bunu ten rengi bantlarla gizleyecek.
Çin Milli Takımı'nda forma giyen oyuncular artık dövme yaptıramayacak yaptırmış olanlar da bunu ten rengi bantlarla gizleyecek.

Son yıllarda yıldız futbolcuların transferlerine harcadıkları paralarla gündem olan Çin futbolu, şimdilerde aldıkları sürpriz kararla dünyanın gündemine oturdu. Buna göre Çin Süper Ligi'nde oynayan ve milli takım forması giyen Çinli futbolcular artık dövme yaptıramayacaklar yaptırmış olanlar da bunu göstermeyecek.

İspanyol gazetesi AS'ın haberine göre federasyondan yapılan açıklama ile futbolculara dövme yaptırma yasağı getirildiği belirtildi. Federasyonun aldığı karar, Çin Süper Ligi ve Çin milli takımlarında yer alan Çinli futbolcular için geçerli olacak.

Çin U19 Milli Takım Teknik Direktörü Jia Xiuquan, geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamada şöyle konuşmuştu;
  • "Renkli saçlar veya dövmeleri sevmiyorum bu bizim futbolcularımız için uygun gözükmüyor. Bizim takımda oynamak isteyen oyuncuarkadaşlarımız dövmesini silip, saç rengini normale döndürmeli"


#Çin
#Asya Ligi
6 лет назад