|

Çok attılar az yediler

PTT 1. Ligin ilk yarısında "en az" gol yiyen ve "en çok" gol atan takımlardan biri olan Kayserispor, savunma ve hücum hattının etkili performansıyla liderliği elde etti.

Yeni Şafak
11:44 - 7/01/2015 среда
Güncelleme: 09:47 - 7/01/2015 среда
AA
Derlenen bilgilere göre, sarı-kırmızılı ekip  PTT 1. Lig'de geride kalan 16 haftada attığı 27 golle en fazla gol atan ikinci takım olurken, kalesinde gördüğü 13 golle de en az gol yiyen 3 ekip içerisinde yer aldı.


16 haftada rakip fileleri 27 kez havalandırarak, 1,68 gol ortalaması elde eden Kayseri temsilcisi, kalesinde 13 gol görerek maç başına 0,8'lik oranı yakaladı. Kayserispor'da sezonun ilk yarısında hücum ve savunma hattı iyi performansıyla göz doldururken, taraftarının da yüzünü güldürdü.


Sarı-kırmızılılar, PTT 1. Lig'de ilk yarı sonunda 9 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyetle devre arasına zirvede yer almanın mutluluğuyla girdi.


En golcü Nobre


Kayserispor'da ligin ilk yarısında 9 kez fileleri havalandıran tecrübeli golcü Nobre, takımın en golcü futbolcusu ünvanını aldı.


Sarı-kırmızılı ekipte, Nobre'yi 4 golle Brezilyalı oyuncu Bobo takip etti.


Kayseri temsilcisinde orta saha oyuncuları Anıl Taşdemir, Mehmet Eren Boyraz ise 3'er golle takımlarına katkı verdi.


Savunma da görev yapan Simic, Cemil Adıcan ve Sereno da kaydettikleri gollerle Kayserispor'un ligin ilk yarısını zirvede bitirmesine etki etti.


Kale 7 maçta gole kapalı kaldı


Kayserispor'da ligin ilk yarısında kaleci Hakan Arıkan, 7 karşılaşmada kalesinde gol görmedi.


Sarı-kırmızılı takım, Orduspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Altınordu, Denizlispor, Giresunspor, Albimo Alanyaspor ve Elazığspor maçlarında gol yemedi.


Kayseri temsilcisinin bu başarısında 32 yaşındaki tecrübeli kaleci Hakan Arıkan'ın önemli payı bulunuyor. 


Sereno ve Simic savunmayı toparlıyor


Ligin ilk yarısında Portekizli futbolcu Sereno ile Simic tecrübeleri ve savunmayı toparlanmalarıyla Kayserispor'un az gol yemesinde pay sahibi oldu.


Simic ve Sereno, PTT 1. Lig'de bir maçta en fazla üç yabancı futbolcunun forma giyebilmesi nedeniyle bazı maçlarda taktik icabı oynamasalar da görev aldıkları karşılaşmalarda kritik anlarda yaptığı hamleler ve 90 dakika süren mücadeleleriyle de taraftardan alkış aldı.


Simic ve Sereno'nun yanı sıra sağ bekte görev yapan Abdullah Durak, Cemil Adıcan ve Ömer Bayram da savunmadaki performanslarıyla ön plana çıktı.


"Ligin ilk yarısını haklı olarak lider tamamladık"


Kayserispor Teknik Direktörü Cüneyt Dumlupınar, yaptığı açıklamada, oyuncularının ligin ilk yarısında gösterdiği performanstan çok memnun olduğunu söyledi.


Ligin ilk devresini lider bitirmenin önemine dikkati çeken Dumlupınar, şöyle devam etti:


"Ligin ilk yarısını haklı olarak lider tamamladık. Biz iyi oyunculardan kurulu bir takımız. Sezona Spor Toto Süper Lig'e çıkma hedefiyle başlamıştık, bu hedefimize adım adım ilerliyoruz. Şampiyonluk yolunda tüm futbolcularım canla başla mücadele ediyor. Ligin ilk yarısını bitirmemize katkı sağlayan tüm oyuncularımı kutluyorum. Kaleden, hücuma kadar bütün futbolcularımız elinden geleni yapıyor. Devre arasında yoğun şekilde çalışarak ikinci yarıya iyi başlamak ve kaldığımız yerden sezon sonuna kadar devam etmek istiyoruz."
#Futbol
#Kayserispor
#Cüneyt Dumlupınar
#nobre
#Sereno
#simic
9 лет назад