|

Çok gol yememiz kabul edilmez

Fenerbahçe’nin rakiplere az pozisyon vermesine rağmen fazla gol yemesine dikkat çeken Portekizli teknik adam, oyunculara “Alan savunmasında ve adam paylaşımında sıkıntılar yaşıyoruz. Çok çalışmalıyız. Sürekli kopya goller yiyoruz. Dersler çıkarmalıyız” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
04:00 - 3/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 03:28 - 3/10/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi grup maçında Celtic ile 2-2 berabere kaldığı maçın ardından teknik direktör Vitor Pereira, soyunma odasında savunma oyuncularını önce tebrik etti ardından da uyardı.Alves ve Kjaer'e özellikle son bölümde yüksek top karşılama, oyunu geniş alana yayma konusundaki başarılarından dolayı tebrik eden Portekizli teknik adam, “Bu tip formasyon değişiklerini sık sık yapacağız ve formasyon değişikliklerine bundan sonra daha çok çalışarak adapte olacağız” dedi. Pereira, ardından da Alves ve Kjaer'e uyarılarda bulunarak “Bu kadar az pozisyon veren bir takımın bu kadar çok gol yemesi kabul edilebilecek bir şey değil. Çok fazla çalışmamız gerekiyor. Alan savunmasında ve adam paylaşımında sıkıntılar yaşıyoruz. Sürekli kopya goller yiyoruz. Dersler çıkarmalıyız” ifadelerini kullandı.



İKİNCİ YARIDAKİ GİBİ OYNAMALIYIZ


Celtic karşısında özellikle ikinci yarıdaki oyunları nedeniyle takımı tebrik eden Fenerbahçe Teknik Direktörü, “Özellikle sakatlıklar nedeniyle takım koordinasyonu sağlamada ve oyun kurgusunda problem yaşadık. Sakatlar düzeldi, artık hep beraber çalışma şansı buluyoruz. Başarılar için zaman gerekir ama biz bu zamanı kısaltmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Özellikle ikinci yarının başlarında takım oyunundan örnekler verdik. Zamanla daha iyi olacağız ve bu oyunumuzu 90 dakikaya yayacağız. Geriye düşmenize rağmen oyunu bırakmadınız, benim istediğim takım da bu. Bundan sonra kazanarak devam edeceğiz” şeklinde konuştu.



Fernandao en iyi onbirde


Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Jose Fernandao, UEFA Avrupa Ligi'nde 2. haftanın en iyi ilk 11'ine seçildi. UEFA'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, sarı-lacivertlilerin A Grubu'nda Celtic ile deplasmanda oynadığı maçta, takımı 2-0 gerideyken 40. dakikada oyuna girerek, attığı gollerle Fenerbahçe'ye 1 puanı getiren Fernandao haftanın 11'inde yer aldı. Sarı-lacivertlilerin grubunda yer alan Norveç'in Molde takımının kalecisi Ethan Horvath da en iyi kaleci olarak haftanın onbirinde yer aldı.



Bundan daha büyük onur yok


Celtic maçında sahaya kaptan olarak çıkan Mehmet Topal, tarifi imkansız duygular yaşadığını söyledi. F.Bahçe gibi büyük bir kulüpte oynamanın ayrı bir gurur, kaptan olmanın ise büyük bir onur olduğunu belirten başarılı futbolcu, "F.Bahçe'de forma giydiğim için çok mutluyum. Sahaya kaptan çıktığımda ayrı bir heyecan yaşadım. Kaptanlık büyük onur, özellikle F.Bahçe'nin kaptanı olmak daha farklı. Bundan daha büyük onur yok” dedi.



Yıldızlar parlıyor


F.Bahçe'de hücum hattı, gol yollarında katkı vermeye devam etti. Şu ana dek 6'şar kez lig ve Avrupa kupası maçlarına çıkan F.Bahçe, 12 karşılaşmada 17 kez rakip fileleri havalandırdı. "Sarı Kanaryalar", bu gollerin 14'ünü van Persie, Fernandao, Nani ve takımdan ayrılan Sow ile buldu. Hücum hattındaki bu dört oyuncu, böylece gollerin yüzde 82,3'üne katkı verdi. Fernandao şu ana dek 5 gol atarken, van Persie ile Nani 4'er, Sow da bir kez gol sevinci yaşadı. Sarı-lacivertlilerde hücum hattının gerisindeki oyuncular ise golde şu ana dek istenen performansı gösteremedi. Rakip oyuncuların dahi 2 kez kendi kalelerine attığı gollerle sonuç alan F.Bahçe'nin gerideki oyuncular arasında tek golünü Josef ile Kasımpaşa maçında buldu.



Yıldırım PFDK'da


Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti. 30 Eylül'de sarı-lacivertli kulübün asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'yla basın toplantısı düzenleyen Yıldırım'ın, sportmenliğe aykırı açıklamalardan dolayı PFDK'ya sevkedildiği kaydedilirken, Mosturoğlu'nun da kurula sevk edildiği bildirildi. Başkan Yıldırım toplantıda Beşiktaş'a 3-2 yenildikleri derbinin hakemi Halis Özkahya'nın, kendilerini katlettiğini savunmuştu.



MHK'ye teşekkür


F.Bahçe Kulübü, Süper Lig'in 7. hafta maçları için görevlendirilen hakemler için Merkez Hakem Kurulu'na (MHK) teşekkür mesajı yayımladı. Başkan Aziz Yıldırım'ın 30 Eylül'deki toplantısında genç hakemlere görev verilmesi, bu maçlarda tecrübelenecek hakemlerle üst klasman hakem kadrosunun yenilenmesi görüşleinin bulunduğu hatırlatılan açıklamada, MHK'nin görevlendirdiği hakemlerin çoğunluğunun yeni ve genç hakemler arasından seçilmiş olduğuna değinildi.





#Fenerbahçe
#Jose Fernandao
#Vitor Pereira
9 yıl önce