|

Çok zor olacak

Atletico Madrid'in hocası, 'Beşiktaş'ı elemek için çok iyi hazırlanmamız gerekecek' derken futbolculardan Dominguez ve Assunçao, Beşiktaş'ı final yolunda en zor engel olarak gördüklerini söyledi

00:00 - 25/02/2012 Cumartesi
Güncelleme: 00:32 - 25/02/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Çok zor olacak
Çok zor olacak

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş ile eşleşen Atletico Madrid'de teknik direktör Diego Simeone, karşılaşmaya temkinli yaklaştı. Lazio maçı sonrası basın toplantısında yeni rakibin Beşiktaş olmasının sorulması üzerine Simeone, "Beşiktaş'ı izlemedim ama Türkleri tanıdığım kadarıyla çok eşit ve çok sert bir düello olacak. Onları elemek için çok iyi hazırlanmamız gerekecek. Çok zor olacak. Özellikle Türkiye'de Beşiktaş taraftarı önünde işimiz zor” yorumunu yaptı. Atletico'lu futbolculardan Dominguez 'Son dönemlerde Beşiktaş'ı izlemedim ama çok büyük futbolculara sahip olduğunu biliyorum. Türklere karşı turu geçtikten sonra final için Bükreş'e kadar gitmek bir düş değil” ifadelerini kullandı.


Turu geçen tarafın final şansı çok yüksek

Kart cezalısı durumuna düştüğü için Beşiktaş'a karşı ilk maçta forma giyemeyecek olan Assunçao ise “Eminim ki Beşiktaş çok sert bir rakip olacak. Braga gibi final oynamış bir takımı elemeleri küçümsenecek bir durum değil. Turu geçen takımın final oynama şansı yüksek” şeklinde konuştu. İspanyol basını da eşleşmeyi şu ifadelerle duyurdu:

MARCA: "Simao'lu Beşiktaş kırmızı beyazlıların gelecek rakibi. İspanyol liglerinden bir çok tanıdık yüzün bulunduğu, yeniden doğan bir Beşiktaş" AS: "Kendine güvenen Atletico, Beşiktaş'ı bekliyor.”

El MUNDO DEPORTİVO: "Terleyerek turu geçebilen Beşiktaş, Atletico'nun rakibi. Bu eşleşme nefesleri kesecek.”


Simao için duygusal bir maç

UEFA Avrupa Ligi 3. turunda Atletico Madrid ile eşleşen Beşiktaş'ta bir isim İspanyol ekibine yabancı değil. Simao... A.Madrid'den Beşiktaş'a transfer olan Simao, eşleşmenin kendisi için duygusal bir yönü olduğunu, yeniden Madrid'e gidip arkadaşlarını göreceği için sevindiğini kaydetti. Profesyonel olduğunun ve Beşiktaş'tan para kazandığının bilincinde olduğunu söyleyen Simao, Madrid'deki arkadaşlarımı üzme pahasına turu geçen taraf olmak için mücadele edeceğini kaydetti.


Arda'ya sakatlık şoku

A.Madrid'in dünkü idmanında sağ bacağında ağrı hisseden Arda, çalışmayı yarıda bıraktı. Korkulacak bir sakatlığı olmadığı belirtilen Arda'nın yarınki Barcelona maçında tedbir amaçlı oynatılmayacağı öğrenildi


Kartal'da 7 isme milli davet

Beşiktaş'ta dört isim A Milli Takım'ın Slovakya ile oynayacağı hazırlık maçının kadrosuna alınırken bunlardan ikisi kariyerinde bir ilki yaşadı. Kaleci Cenk Gönen ve golcü Mustafa Pektemek, ilk kez A Milli Takım'a çağrılan isimler oldu. İsmail, tekrar Milli Takım'da yer alırken Necip uzun bir aradan sonra kendisine yer buldu. Beşiktaş'ın yıldız oyuncuları Quaresma, Fernandes ve Almeida da Portekiz'in Polonya maçı kadrosuna dahil edildi.


300 bin doların tamamı takıma

Beşiktaş yönetiminden giderayak futsolculara kıyak. Siyah-beyazlı yönetim, UEFA Avrupa Ligi'nde 3. tura çıkan takıma UEFA'dan kazanılan 300 bin doları prim olarak dağıtma kararı aldı.



12 yıl önce