|

Culio, inşaat işçisi çıktı

Spor Toto Süper Lig'in yeni takımı Orduspor'un Galatasaray'dan kiralık olarak transfer ettiği Juan Emmanuel Culio, inşaat işçisi çıktı.

İha
00:00 - 5/10/2011 Çarşamba
Güncelleme: 10:41 - 5/10/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Culio, inşaat işçisi çıktı
Culio, inşaat işçisi çıktı

Culio, Four Four Two Dergisi'nin Ekim sayısında hayat mücadelesinden ve futbolculuk yaşamından küçük kesitler sundu. 19 yaşında futbola 'merhaba' diyen ve 20 yaşında Arjantin 3. liginde oynamaya başlayan Culio, futbola başlayana kadar inşaat işçiliği yaptığını söyledi. Culio, "Kardeşimle birlikte inşaatlarda çalıştım, sıva yaptım, boya yaptım. Duvar ördüm. Alnımın teriyle para kazanmaktan her zaman gurur duydum. Çalışmak zorundaydım. Kimse beni zorlamadı. Üzüldüğüm tek şey o dönemde para kazanmaya çalışırken futbol okullarına ya da herhangi bir takımın alt yapısına gidememiş olmam. Küçük yaşta başlamayı çok isterdim. 20 yaşında Arjantin 3. liginde başlamış olmam benim için sevindiriciydi" dedi.


"BEN ORDUSPOR'A AİTİM"

Futbolculuğunun ilk zamanlarında sahaların bu kadar konforlu olmadığını, soğuk suyla çok duş aldığını, bugünün kıymetini bilmem için o günleri yaşaması gerektiğini vurgulayan Culio, Orduspor'a kiralık gelmekten dolayı bir rahatsızlık yaşamadığını da belirterek, "Ben Orduspor'a ait olduğumu hissediyorum. Zaten kontratımda bir madde var. Orduspor bu sezon sonunda ligde kaldığı takdirde ben otomatik olarak Orduspor'un oyuncusu olmaya devam edeceğim. Anlaşmanın böyle olması beni rahatlatıyor. Burada mutluyum ve Galatasaray'a dönmek için oynamıyorum" diye konuştu.

Geçen yıl Romanya'nın CFR Cluj takımından Galatasaray'a büyük umutlarla geldiğini belirten Culio, "Galatasaray'a gelirken çok mutlu gelmiştim. Galatasaray'ın en kötü dönemine denk geleceğimi bilemezdim. Ben elimden geleni yaptım. O baskıyı kaldırmak kolay değildi ama üzerinize düşeni yapmayı düşünüyorsanız çok huzursuz olmuyorsunuz" açıklamasında bulundu.

Culio, Galatasaray'dan takım arkadaşı Stancu ile iyi anlaştıklarını da kaydederek, "Birlikte kötü günler geçirdik. Bundan sonra her şey daha güzel olacak. Aynı dili konuşmasak da arkadaşlarımızla eğlenebiliyoruz. Bu benim için yeterli" ifadelerini kullandı.


13 yıl önce