|

Cüneyt Çakır Bursaspor'un golünü yan hakemine izletti

Fenerbahçe'nin Bursaspor ile 1-1 berabere kaldığı maçta yeşil beyazlıların Aytaç Kara ile bulduğu golde Cüneyt Çakar, VAR'dan gelen uyarıyı dikkate aldı ve pozisyonu tekrar izlemek için kenara geldi. Pozisyonla ilgili emin olamayan Çakır, yan hakemini yanına çağırdı ve fikir aldı.

Yeni Şafak
23:11 - 21/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 00:13 - 22/01/2019 Salı
Yeni Şafak
Cüneyt Çakır, Bursaspor'un golü esnasında 'Volkan Demirel'in görüş açısı engelleniyor mu?' düşüncesiyle pozisyonu yan hakemine izletti.
Cüneyt Çakır, Bursaspor'un golü esnasında 'Volkan Demirel'in görüş açısı engelleniyor mu?' düşüncesiyle pozisyonu yan hakemine izletti.

Bursaspor'un Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldığı maçın son dakikalarında ilginç bir an yaşandı. Hakem Cüneyt Çakır, yeşil beyazlıların beraberlik golü öncesinde 'Valbuena'ya faul yapıldı' iddiasını VAR'dan gelen uyarıyla saha kenarına gelerek izledi. Bu sırada Aytaç Kara'nın kafa vuruşunu yaptığı sırada 'Ertuğrul kaleci Volkan'ın görüş açısını engelliyor mu?' şeklindeki itirazlar konusunda kesin kararını veremeyen Çakır, yan hakemi Bahattin Duran'ı yanına çağırdı ve pozisyon ile ilgili fikrini aldı.

  • Uzun bir bekleyişin ardından gol kararını onaylayan Cüneyt Çakır'ın bu hamlesi ve pozisyonun izlenme süresinin uzaması sosyal medyada özellikle Bursalı taraftarların tepkisini çekti.
Ulusal standartların üstünde bekleme süresi

VAR kullanılmadığında maçın süresi ortalama 94:47 dakika ve eklenen kayıp zaman 287 saniyeyken VAR kullanıldığında bu süre ortalama 95.47 dakika ve eklenen kayıp zaman 347 saniyedir. VAR sistemi maç süresini ortalama sadece 60 saniye uzatmaktadır. Bu süre toplam zamanın sadece yüzde 1.34’ünü oluşturmaktadır.

Ancak Türkiye'deki uygulamalarda pozisyonların izleme ve karar verme süreleri standartların çok üzerinde.
İşte o anlar;





#Fenerbahçe
#Bursaspor
#Cüneyt Çakır
5 yıl önce