|

Cüneyt Çakır'ı VAR durdurdu

Trabzonspor’un 3-1 kazandığı Galatasaray maçında, iki önemli kararını da VAR’a çağrıldığı için veren Cüneyt Çakır, her iki camianın da tepkisini topladı. Bordo-mavili camia, “Demek ki VAR olmasa maçın sonucunu yine Cüneyt Çakır belirleyecekti” diye düşünüyor.

Haber Merkezi
09:08 - 7/07/2020 Salı
Güncelleme: 09:20 - 7/07/2020 Salı
Yeni Şafak
Cünyet Çakır, mücadelenin ilk yarısında hem Feghouli'nin kırmızı kartlık pozisyonunu hem de Sörloth'un penaltı pozisyonunu görmedi. Bu pozisyonlarda VAR uyarısı alan Çakır, kararlarını değiştirmek zorunda kaldı.
Cünyet Çakır, mücadelenin ilk yarısında hem Feghouli'nin kırmızı kartlık pozisyonunu hem de Sörloth'un penaltı pozisyonunu görmedi. Bu pozisyonlarda VAR uyarısı alan Çakır, kararlarını değiştirmek zorunda kaldı.

Süper Lig’in kritik haftasında Galatasaray-Trabzonspor maçında düdük çalan Cüneyt Çakır, ortaya koyduğu yönetim tarzı ve tutumuyla her iki camianın da tepkisini topladı. Daha önce çaldığı yanlı düdüklerle futbolu dizayn etmeye çalışan Cüneyt Çakır’ın, Başakşehir’in önünü açmak için gösterdiği çaba VAR’ın devreye girmesiyle amacına ulaşamadı. Karşılaşmanın 32. dakikasında Feghouli’ye VAR’a gittikten sonra kırmızı kart gösteren Çakır, daha büyük skandala 41. dakikada imza attı. Hemen önünde Sörloth’a faul yapılmasına rağmen önce aut kararı veren Çakır yine sınıfta kaldı. Çakır, daha sonra pozisyonu izleyip penaltı kararı verdi. Maç boyunca verdiği kararlarla her iki takımında tepkisini toplayan Cüneyt Çakır’ın Başakşehir’i zirvede yalnız bırakma uğraşı bu kez VAR tarafından bozuldu.

Çete yapılanması var

Özellikle son yıllarda hakemlerin isteği doğrultusunda şekillenen Süper Lig’de, Cüneyt Çakır’ın kendisine yakın isimlerle güçlü bir yapı oluşturduğu ve bu yapının devam etmesi halinde Türk futbolunda başarının imkansız hale geldiği görüşü ağırlık kazandı. Son zamanlarda, Merkez Hakem Kurulu’nun bu yapı karşısında her hangi bir gücünün olmadığı iddiaları ayyuka çıktı.

Çakır’ın oluşturduğu bu yapı, futbolda sistemin olmamasının ürünü. Haklının değil, güçlünün yanında tavır sergileyerek bu yolla futbolun içinde kalmayı başaran Cüneyt Çakır’ın maçlarda bir hakemden daha fazlasını ortaya koymasının yankıları sürerken, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun, Merkez Hakem Kurulu’ndan gelecek sezon Cüneyt Çakır ve kendisine yakınlığı ile bilinen bazı hakemlere el çektirmesini isteyeceği öğrenildi.

#Cüneyt Çakır
#Galatasaray
#Trabzonspor
4 yıl önce