|

Daha etkili bir Fırtına

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, ilk yarıyı 3 puanla bitirmeyi hedeflediklerini belirterek, devre arası kampının ikinci yarı için büyük önem taşıdığını söyledi. Karaman ayrıca sezonun ikinci yarısında daha etkili bir takım izlettirmek istediklerini belirtti.

Ali Kamel Yazıcı
04:00 - 27/12/2019 Cuma
Güncelleme: 13:29 - 27/12/2019 Cuma
Yeni Şafak
Trabzonpor antremanı
Trabzonpor antremanı

Bu sezonun henüz devre arası gelmemesine rağmen UEFA Avrupa Ligi , Süper Lig, Türkiye Kupası ve sezon başı hazırlık maçları olmak üzere toplam 32 karşılaşmaya çıkan ve yaşadığı sakatlıklarla sıkıntı çeken Trabzonspor’da tüm dikkatler devre arasına çevrildi. Sezon başında gönderilen futbolcuların yerine alınan oyuncuların yaşadığı uyum sorununu gidermeye çalışırken yaşanan önemli sakatlıklar sonucu da kadro zaafı yaşayan bordo-mavililer oyun ve skor anlamında zaman zaman hayal kırıklığı oluşturdu. Yoğun maç takvimini kısıtlı kadro ile geçirmek zorunda kaldıklarını belirten Trabzonspor teknik direktörü Ünal Karaman, özellikle sakatlıklar nedeniyle geçen sezonki oyun anlayışını bu sezon sahaya yansıtmakta sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Karaman, bu yoğun maç trafiğine rağmen gençlerin üstlerine düşen görevi ellerinden geldiğince yapmaya çalıştıklarını ve zirve yarışına tutunmak için üst düzeyde efor sarf ettiklerini belirtti.

LİG YENİDEN BAŞLAR

Üç kulvarda resmi olarak 28 maç oynadıklarını ve Süper Lig’e verilen aralarda dinlenme ve sakatlıkların giderilmesine yoğunlaştıklarına dikkat çeken Karaman, “Bizim anlayışımızda bir değişiklik yok. Her maçı kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Yaşadığımız sakatlıklar nedeniyle yoğun maç trafiğinde farklı oyuncular kullanmak zorunda kaldık. Bu da ezberimizi olumsuz etkiledi. Bu hafta oynayacağımız Kayserispor maçıyla ilk yarıyı tamamlayacağız. İlk yarıda sakatlıkları nedeniyle kullanamadığımız futbolcularımızın yanı sıra bu yarıda oyun yükünü çeken futbolcularımızın dinlenmesiyle lige yeniden başlayacağımızı düşünüyorum. Gençlerimiz bu zorlu dönemimizde zirve yarışında kalmamız için olağanüstü çaba sarf etti. 3 puanla ilk yarıyı kapatıp ikinci yarıda daha etkili bir Trabzonspor izlettirmek istiyoruz” dedi.



#Trabzonspor
#Ünal Karaman
#Ogenyi Onazi
4 yıl önce