|

Daha yolun başındayız

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bordo-mavili takımın gelecek sezondan itibaren şampiyonluk yarışında olacağını belirterek, “Gelecekte camianın beğenisine sunacağımız, bütün camianın kabullenerek ‘işte benim Trabzonspor’um’ diyeceği bir takım oluşturacağız. Bu onun başlangıcı. Daha yolun başındayız” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 30/03/2019 Cumartesi
Güncelleme: 01:33 - 30/03/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
​Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu
​Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, takımın son durumundan gelecek sezonki hedeflere, yerli yabancı kuralından, milli takıma kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Ağaoğlu, kadro darlığı ve sakat futbolcuların fazlalığından dolayı sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, “Sakatlıklar biraz can sıktı. Kadro darlığı da buna eklenince yine de bizim elimizde olmayan nedenlerden dolayı yaşamış olduğumuz puan kayıpları var. Can sıkıcı olsa da hakem hataları veya yanlışları diyelim, bizi çok kritik bir noktaya getirdi. Devreyi ikinci tamamladık, altıncı sıraya kadar düştük. Genç kadromuz olmasına rağmen kırılgan olmadığımızı görüp 4’üncü sıraya çıktık. Büyük bir aksilik olmazsa ligi 2’nci ile 4’üncü sıra arasında bir yerde bitireceğiz. Bizim hedeflediğimiz ve düşündüğümüz Trabzonspor bu değil. Gelecekte camianın beğenisine sunacağımız veya bütün camianın kabullenerek ‘işte benim Trabzonspor’um’ diyeceği bir Trabzonspor oluşturacağız. Bu onun başlangıcı. Daha yolun başındayız” ifadelerini kullandı.

ÜLKE GENELİNDE BİZE KARŞI SEMPATİ OLUŞTU

Trabzonspor’un kadrosunda yer alan genç oyuncuların büyük değerler olduğunu belirten Ağaoğlu, “Ligin son haftalarına doğru genç oyuncularımızla vermiş olduğumuz mücadele hem altyapıdaki oyuncuları yüreklendirdi, hem de camiadan sempati topladı. Bunlar aynı zamanda ülkede taraflı tarafsız herkesin Trabzonspor’a farklı bir gözle sempati ile bakmasını sağladı.

Mesela Galatasaray maçında 3 puan kaybettik ama Arda gibi 17 yaşında, ilk 11’de 52 bin Galatasaray seyircisi önünde maça çıkan bir oyuncuyu kazandık. Aynı zamanda Arda ile birlikte Trabzonspor’a ve Trabzonspor’un düşünce yapısına ülke genelinde sempati oluştu. Bu durum para ile pulla satın alabileceğiniz bir şey değil ama olması gereken, yapılması gereken şeylerdi. Bana göre Türk futbolunda ikinci devrim olarak nitelendirilecek olan Trabzonspor, zaten Ajax modelini Benfica modelini yıllar önce uyguladı. Trabzonspor’un 2’nci Lig’den 1’inci Lig’e çıkışı ve art arda gelen şampiyonluklar bu sistemin neticesinde elde edilen başarılardır” diye konuştu.

  • Yusuf’a 20 milyon Euro’luk teklif geldi
  • Bordo-mavili takımın 2 genç yıldızı Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı’ya birçok teklif geldiğini belirten Ağaoğlu, “Yusuf’a gelen teklif geçen sene 14 milyon Euro’ydu. İspanya’dan geldi. Devre arasında da Yusuf için 20 milyon Euro civarında da bir teklif aldık. İki kulüp arasında gizlilik çerçevesinde yapılan görüşmeydi. 15 milyon Euro’nun üstündeki teklifler Trabzonspor tarafından ciddiye alınır. 20’li rakamların da telaffuz edildiği, fakat Ocak ayında bizim de transfer yasağımızın olması nedeniyle ve iki oyuncumuza da çok ihtiyacımızın olduğu bir dönem olduğundan dolayı fazla ileriye gidemedik. Bu iki oyuncumuzun Trabzonspor altyapısı ve Trabzonspor için rol model olduğunu düşünüyoruz. Taraftarın belli bir kesiminin ‘Bu sene 2’ye vermeyelim. Seneye 30, 40, 50 milyon Euro eder’ yaklaşımı var. Kuru sandalye üzerinde oturup vezir rüyası görmenin bir alemi yok, realist olmak lazım” şeklinde konuştu.
ŞENOL GÜNEŞ ÇOK BAŞARILI OLACAK

A Milli Takım’ın yeni teknik direktörü Şenol Güneş’in büyük başarılar elde edeceğine inandığını dile getiren Ahmet Ağaoğlu, “Şenol Hoca ile milli takımın çok başarılı olacağına inanıyorum. Bu ülke dört tane milli takım çıkarır ve elindeki mevcut futbolculardan hepsi de ister Avrupa kupalarında olsun, ister Dünya Kupası Elemelerinde olsun başarılı sonuçlar alır. Yeter ki doğru tercihler ve doğru oyun sistemi olsun. Doğru tercih ve doğru oyun sistemini de bu ülkenin kendi yetiştirdiği teknik direktörlerin dışındaki insanlarda aramak da yapılabilecek yanlışların en büyüğüydü. Yaptık 17 yıl bedelini ödedik, önümüzdeki sene çok farklı olacak” dedi.

#Ahmet Ağaoğlu
#​Trabzonspor
5 yıl önce