|

Danimarka'da holigan terörü

Danimarka Süper Lig takımları FC Kopenhag ve Brondby arasında Parken Stadyumu'nda oynanan maç öncesi ve sonrasında olaylar çıktı. Polis 20 kişiyi göz altına aldı.

Dha
00:00 - 5/05/2014 Pazartesi
Güncelleme: 16:07 - 5/05/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Danimarka'da holigan terörü
Danimarka'da holigan terörü

Brondby'lü taraftarlar, Parken stadyumuna maskeli ve gruplar halinde geldi. Emniyet Müdürü Peter Dahl çıkan olaylar sonrasında 20 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Maç öncesinde B tribününe saldırmak isteyen Brondby'lü taraftarlara güçlükle mani olan polis ve stadyumun özel güvenlik güçleri 13 taraftarı sahadan uzaklaştırdı.

1-1 biten maçın sonrasında alkol sınırını aşan Brondby'lüler FC Kopenhaglı taraftarla saldırınca çevik kuvvet devreye girdi ve 20 kişiyi gözaltına aldı. Sarı-Lacivertliler meydanları ve caddeleri savaş alanına çevirdiler. Brondby'lü taraftarlar için Svanemölle İstasyonu'ndan özel tren kaldırıldı ve taraftarlar polis eskortunda kentlerine gönderildi.

Emniyet Müdürü Peter Dahl "Bazı taraftarlar maalesef içkiyi içip sadece kavga etmeyi düşünüyorlar. Maskeli vaziyette stada gelen Brondby taraftarlarından 13'ü maç öncesi stadyumdan uzaklaştırıldı. Brondby'ün 1-0 önde olduğu maç uzatmalarda FC Kopenhag'ın attığı gol ile 1-1 bitince kavga çıktı ve bazı kendini bilmez Brondbylü taraftarlar FC Kopenhag taraftarlarına saldırdı. Özel güvenlik güçleri ve stadyum yetkilileriyle yaptığımız işbirliği, önceden aldığımız önlemler sayesinde olayların daha da büyümesini önledik. Sadece 20 kişi, verdikleri tahribat, yasadışı patlayıcı kullanmak ve güvenlik güçlerine karşı gelmek suçlarından gözaltına alındı" dedi.

10 yıl önce