|

Darısı E.B.B.E (*) başına

Gruptan çıkması kalan 4 maçı kazanmasına bağlı olan Türkiye, Lobanovskiy Stadı'ndaki özel karşılaşmada Ukrayna'yı topa tuttu ve 2010 Afrika için milyonları umutlandırdı. Gol perdesini 58'de Tuncay ile açan ay-yıldızlılar, 62'de Servet'in kafa golüyle iki farkı, 65'te de Hamit'in şık golüyle 3-0'ı buldu. Fatih Terim, Rüştü dışında 17 futbolcusuna da şans tanıdı.

00:00 - 13/08/2009 Perşembe
Güncelleme: 03:17 - 13/08/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Darısı E.B.B.E (*) başına
Darısı E.B.B.E (*) başına

Dünya Kupası elemelerinde 5 Eylül'de Estonya, 9 Eylül'de Bosna Hersek, 10 Ekim'de Belçika ve 14 Ekim'de Ermenistan ile karşılaşacak A Milli Takım, özel maçta Ukrayna'yı 7 dakika içinde bulduğu gollerle 3-0 yendi ve futboluyla umut verdi. İlk dakikada defansın arkasına sarkan Tuncay'dan önce kaleci Shovkovskiy, topu kontrol etti. 30. dakikada Hamit'in sert şutunu kaleci son anda çeldi. 41'de ceza alanı dışında yerden sert bir şut çıkaran Hamit Altıntop, kaleciyi bir kez daha geçemedi.


7 DAKİKADA TAM 3 GOL

58'de defansın arkasına sarkan Tuncay, kalecinin açıyı daraltmasına rağmen topa dokundu, şansının da yardımıyla milli takımı 1-0 öne geçirdi. 62'de Arda'nın ortasına Servet harika yükseldi ve kafayla topu ağlara gönderdi: 2-0. 65'te Hamit, Tuncay'a; Tuncay, Sercan'a topu aktardı. Sercan rakibinden sıyrıldıktan sonra topu tekrar Hamit ile buluşturdu. Tecrübeli oyuncu, harika bir vuruşla maçın skorunu belirledi: 3-0.


Milliler yalnız kalmadı

Dünya Kupası eleme maçları öncesi son hazırlık maçına çıkan A Milli Takım'a gurbetçiler Ukrayna deplasmanında büyük ilgi gösterdi. Türk taraftarlar, ellerinde bayraklar ve üzerlerinde Beşiktaş, G.Saray, Trabzon ve F.Bahçe formalarıyla milli takımı desteklediler. Havanın yağışlı olmasına rağmen gurbetçiler, 90 dakika Türkiye adına desteği kesmediler.


Altıntop'ların birlikte oynama sevinci

Ukrayna maçıyla birlikte Altıntop kardeşler 1 yıl aradan sonra birlikte oynama fırsatı buldu. Hamit Altıntop, 90 dakika boyunca sahada kalırken ikiz kardeşi Halil Altıntop, 82. dakikada Nuri'nin yerine oyuna dahil oldu. Öte yandan Ukrayna maçı kadrosuna çağrılarak bir ilki yaşayan İsmail Köybaşı, 86. dakikada Arda'nın yerine oyuna dahil olarak ilk kez milli takım formasıyla mücadele etti.

(*) Estonya, Bosna Hersek, Belçika, Ermenistan





15 yıl önce