|

Dean Ashton futbol kariyerini noktaladı

İha
00:00 - 11/12/2009 Cuma
Güncelleme: 15:44 - 11/12/2009 Cuma
Yeni Şafak
Dean Ashton futbol kariyerini noktaladı
Dean Ashton futbol kariyerini noktaladı

İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Ham United, İngiliz oyuncu Dean Ashton'un yıllardır süren sakatlık problemi nedeniyle 26 yaşındaki yeşil sahalara veda ettiğini açıkladı.


İngiliz ekibi West Ham United, uzun süredir sakatlıklarla boğuşan İngiliz golcü Dean Ashton'un kramponlarını asma kararı aldığını duyurdu. Ayak bileğinde yaşadığı sakatlık nedeniyle 2006 yılından beri büyük sıkıntı yaşayan Ashton'un bu kararı İngiltere'de büyük yankı uyandırdı. Ashton, İngiltere Milli Takımı'nın 3 yıl önce yaptığı antrenmanda sakatlanmıştı.


2006 yılında Norwich City'den West Ham United'a 7.5 milyon pound (yaklaşık 18 milyon TL) bedelle transfer olan Ashton, İngiliz futbolunun yükselen değerlerinden birisi olarak gösteriliyordu. İlk sezonunda 16 lig ve kupa maçında 6 gol atarak dikkatleri üzerine çeken Ashton daha sonra 2006 yılı Ağustos ayında İngiltere Milli Takımı'na çağrılmıştı. Ancak Ashton milli takımının Yunanistan'la Old Trafford'da oynayacağı maç öncesi gerçekleştirilen antrenmanda ayak bileğinden ciddi bir sakatlık yaşamıştı.


West Ham United Kulübü, yaptığı bir açıklamayla Dean Ashton'a kulübe yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederken, futbolcunun genç yaşta kariyerini noktalamasından duyulan üzüntüyü de paylaştı.

14 yıl önce