|

Defansa Barçalı Alex Song

Teknik direktör Prandelli''nin istediği gibi hem stoper, hem de ön libero oynayabilme şartlarına uyan Kamerunlu savunma oyuncusuyla Liverpool da ilgileniyor. G.Saray kiralık, İngilizler bonservisiyle istiyor…

Taha Güvendi
00:00 - 18/08/2014 Pazartesi
Güncelleme: 00:21 - 18/08/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Defansa Barçalı Alex Song
Defansa Barçalı Alex Song

Galatasaray''da teknik direktör Cesare Prandelli''nin takviye düşündüğü savunmaya transfer arayışları sürerken gündeme Barcelona Alex Song geldi. Prandelli''nin hem stoper hem de ön libero oynayabilen futbolcu özelliklerine sahip Kamerunlu futbolcu için sarı-kırmızılıların devrede olduğu kaydedildi. Ancak Alex Song için devrede olan tek takım Galatasaray değil. İngiltere ekibi Liverpool''un da Song''u istediği, Katalan ekibinin Liverpool''un teklifine daha sıcak baktığı ifade edildi. Bunun nedeni ise İngilizlerin transferi bonservis bedeliyle gerçekleştirmek istemesi… Aksine Galatasaray ise oyuncuyu kiralık olarak kadrosuna katmayı planlıyor.

3 YIL DAHA SÖZLEŞMESİ VAR

2012 yılında Arsenal''den Barcelona''ya transfer olan Song, La Liga''da istenilen performansı sergileyemedi ve Premier Lig''deki günlerini arattı. 2017''ye kadar sözleşmesi olan tecrübeli oyuncunun, Premier Lig''e daha sıcak baktığı, bu durumun da Liverpool''u transferde bir adım daha öne çıkardığı belirtildi. Alex Song, bir dönem Galatasaray ve Trabzonspor forması giyen Rigobert Song''un yeğeni. Song''un yeğenine Galatasaray ile ilgili olumlu bir referans verebileceği de iddialar arasında.

Sabri''ye Erciyes talip

Galatasaray''da kadro dışı kalan ve A2 takımı ile çalışmalarına devam eden Sabri Sarıoğlu''na Süper Lig ekiplerinden Kayseri Erciyesspor talip oldu. Sarı-kırmızılı takımla 1 yıl daha sözleşmesi olan Sabri''yi bonservisiyle almak isteyen Kayseri ekibi, genç kaleci Eray''ı da 1 yıllığına kiralayacak.

Olaylı maç G.Saray''ın

G.Saray, Türklerin Belçika''ya gelişinin 50. yılı etkinlikleri kapsamında bu ülkenin 2. Lig takımlarından Royal White Star Bruxelles takımı ile yaptığı dostluk maçını 1-0 kazandı. Maçın tek golünü 82. dakikada Sneijder''in ara pasında topla buluşan Amrabat attı. Yaklaşık 15 bin Türk taraftarın izlediği maça olaylar damga vurdu. İlk yarının son dakikalarında bazı taraftarların yaktığı meşaleleri sahaya atması nedeniyle maç yaklaşık 5 dakika durdu. Amrabat''ın golünden sonra da 3 taraftar sahaya girince oyun kısa süre durdu. 86. dakikada oyundan çıkan Burak Yılmaz kendisine küfreden taraftarlar da tartışırken, G.Saraylı futbolcularda maçı bırakıp olayları yatıştırdı. Son düdükle birlikte yüzlerce taraftar sahaya inerken, futbolcular soyunma odasına kaçtı.

10 yıl önce