|

Defansta hedef Radu

Savunma hattına tecrübeli bir ismi takviye etmek isteyen Galatasaray’ın hedefindeki son ismin Lazio forması giyen Stefan Radu olduğu belirtildi. İtalya basını, Rumen futbolcunun yeniden Şampiyonlar Ligi’nde oynamak istemesi nedeniyle teklife sıcak baktığını belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/07/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:23 - 11/07/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Sarı-kırmızılılar, defans hattına yapacağı takviye için Lazio’nun Rumen futbolcusu Stefan Radu’ya kanca attı.
Sarı-kırmızılılar, defans hattına yapacağı takviye için Lazio’nun Rumen futbolcusu Stefan Radu’ya kanca attı.

Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve yeni sezonun hazırlıklarını Slovakya’da sürdüren Galatasaray’da teknik heyetin raporu doğrultusunda tranfer çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. Kadrosuna son olarak önceki gün Everton’dan Henry Onyekuru’yu kiralık olarak kadrosuna katan Galatasaray, rotasını savunmaya çevirdi. Jason Denayer’in Manchester City’ye dönmesiyle birlikte savunma oyuncusu arayışlarını sürdüren sarı-kırmızılılar rotayı İtalya’ya çevirdi.

İLK GÖRÜŞMELER OLUMLU

Sarı-kırmızılılar, defans hattına yapacağı takviye için Lazio’nun Rumen futbolcusu Stefan Radu’ya kanca attı. İtalya basınında yer alan habere göre; Galatasaray, Lazio’da stoper ve sol bek bölgelerinde forma giyebilen Stefan Radu için ilk görüşmesini yaptı. Lazio’da 2008 yılından beri forma giyen 31 yaşındaki futbolcunun, takımdan ayrılmak istediği vurgulandı. Kulübüyle 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunan Rumen futbolcunun yeniden Şampiyonlar Ligi’nde oynamak için Galatasaray’a sıcak baktığı ifadelerine yer verildi. Geçen sezon Lazio formasıyla 41 maça çıkan Stefan Radu, 2 asist yaptı.


Emre Akbaba’da takas problemi

Galatasaray’ın gelecek sezon için kadrosuna katmak istediği Aytemiz Alanyaspor’un genç yıldızı Emre Akbaba transferinde yıllık ücret engeline takıldı. Sarı-kırmızılı yönetim, takasta kullanmak istediği Tolga Ciğerci’nin 2 milyon Euro, Eren Derdiyok’un ise 2.15 milyon Euro kazanması ve takımdan ayrılmak istememeleri nedeniyle yeni formüller arayışına girdi.

Her bölgeye en az 2 isim

Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi, Süper Lig, Türkiye Kupası olmak üzere 3 kulvarda yarışacak bir takım kurmak isteyen Galatasaray çalışmalarını sürdürüyor. Yuto Nagatomo’nun bonservisinin alınması, Muğdat’ın bonservissiz olarak takıma kazandırılması ve Donk ile sözleşme yenilenmesinin ardından Onyekuru’nun da kiralık olarak takıma katılmasıyla kadro şekillenmeye başladı. Gelecek sezon için sarı-kırmızılı takımın teknik heyeti her bölgede bir as bir alternatif futbolcu olmasını istiyor. Bu şekilde sürekli olarak futbolcular değişmeli olarak görev yapabilecek. Bu takım içerisinde hem rekabeti arttıracak hem de futbolcuların sezon içerisinde dinlenme şansları olacak. Sarı-kırmızılı takımda şu anda 2 kaleci, 3 stoper, 2 sağ bek, 2 sol bek, 2 ön libero, 2 merkez orta saha, 2 sağ kanat, 2 sol kanat, 1 forvet arkası, 3 forvet yer alıyor.

Ahmet Çalık dibi gördü

Galatasaray’da istenilen performansı bir türlü gösteremeyen Ahmet Çalık, piyasa değeri olarak dibi gördü. Transfermarkt verilerine göre sarı-kırmızılı takıma transfer olduğu gün 5 milyon Euro’luk piyasa değerine sahip olan Ahmet, değerini 1 milyon Euro’ya kadar düşürdü. Sarı-kırmızılı takımın teknik heyeti ve yöneticileri, Ahmet Çalık’a bu performansıyla gelecek sezon sarı-kırmızılı takımda forma giymesinin zor olduğunu iletirken, kendisine güvendiklerini ve 1 yıl başka takımda kiralık oynadıktan sonra geri dönmesini istediler.

#Galatasaray
#Radu
#Transfer
6 yıl önce