|

Demba Ba''da yakın temas

Başkan Fikret Orman, İstanbul''da görüştüğü Chelsea''nın CEO''su Ron Gourlay''dan Demba Ba''yı istedi. İngiliz yönetici de, Başkan Orman''a 13 milyon Euro bonservisi olan Senegalli golcü konusunda her türlü kolaylığı sağlayacaklarının sözünü verdi

Süleyman Hatısaru
00:00 - 10/05/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:45 - 9/05/2014 Cuma
Yeni Şafak
Demba Ba''da yakın temas
Demba Ba''da yakın temas

Beşiktaş, gelecek yıl UEFA Şampiyonlar Ligi''nde mücadele edecek olması nedeniyle güçlü bir kadro kurmak için çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Siyah-beyazlı kulüp, sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Portekizli golcü futbolcu Hugo Almeida''nın boşluğunu Chelsea''nın Senegalli golcüsü Demba Ba ile doldurmak için resmi temaslara başladı. Başkan Fikret Orman, İstanbul''a davet ettiği Chelsea''nın CEO''su Ron Gourlay ile dün bir araya geldi. Yapılan görüşmenin ana maddesi Senegalli golcü futbolcu Demba Ba''ydı. 28 yaşındaki oyuncunun 13 milyon Euro''luk bonservisinde indirim yapılmasını talep eden Başkan Orman, Gourlay''dan bu konuda kolaylık sağlamasını istedi.

BONUSU TOMAS KALAS

Demba Ba transferi konusunda gerekli kolaylıkları sağlayabileceklerini belirten Chelsea''nın CEO''su, takımda fazla forma şansı bulamayan Çek savunma oyuncusu Tomas Kalas''ı da kiralık olarak verebileceklerini kaydetti.

TORUNOĞULLARI: DİEGO DA OLSA BÜTÇEYİ AŞMAYACAĞIZ

Beşiktaş''ta Demba Ba konusunda bu gelişmeler olurken Futbol Komitesi üyesi yönetici Erdal Torunoğulları, transfer çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Şu an için herhangi bir oyuncu ismi veremeyeceğini belirten Torunoğulları, ''Görüşmelerimiz devam ediyor. Transferinde finale yaklaştığımız oyuncular var. Hedefimiz hem bütçeye uygun oyuncu almak hem de alacağımız 3 yabancı oyuncunun en az ikisini yeni sezon kamp çalışmalarına kadar transferini bitirmek. Türkiye''den de 2 oyuncu alacağız'' dedi.

Diego''nun yıllık 5 milyon Euro''ya Beşiktaş''a imza atacağı yönündeki iddialar için Torunoğulları, ''İddia edilen para doğru değil. Bizim bir bütçemiz var ve ona göre çalışıyoruz. Beşiktaş taraftarı şunu iyi bilsin; onları mutlu edecek oyuncular gelecek'' diye konuştu. Beşiktaş yöneticisi, Gökhan Töre''yi takımda tutmak istediklerini, Elazığ maçı sonrası kendisi ve kulübüyle görüşeceklerini sözlerine ekledi.

Orman: Dünyanın en iyi stadını yapıyoruz

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Ege Beşiktaş Kongre Üyeleri Derneği''nce düzenlenen ''Siyah Beyaz Gece'' adlı baloya katıldı. Beşiktaş''ın her kademesinde görev aldığını belirten Orman, yapımı süren Vodafone Arena için ''Dünyanın en güzel stadını yapıyoruz. Beşiktaşlılar, övünecekleri statlarında, şampiyonluklara daha rahat gelir olarak bakacaklar. Stadı zamanında bitireceğiz'' dedi.

Almeida sevinci

Beşiktaş''ın Portekizli golcüsü Hugo Almieda''dan sevindirici haber geldi. Önceki gün idmanı yarıda bırakan Portekizli oyuncunun MR''ı temiz çıktı. Dün de tedbir amacıyla takımla idmana çıkmayan ve salonda çalışan Almeida''nın Elazığspor karşısında forma giymesi ağırlık kazandı.

Deniz Atalay''dan Aydınus tepkisi

Beşiktaş Asbaşkanı Deniz Atalay, Fırat Aydınus''un bu hafta oynanacak Trabzonspor-Galatasaray maçına atanmasının son derece manidar olduğunu belirtti. Atalay, Aydınus''un Beşiktaş-G.Saray derbisinde sergilediği performansa atıfta bulunarak, ''Aydınus, Galatasaray ile oynadığımız maçta düdük çaldı ve sahamızın kapanmasıyla sonuçlanan bir sürü kötü olay yaşandı. Beşiktaş yönetimi olarak, bu maçta gözümüz Fırat Aydınus''un üzerinde olacak'' açıklamasını yaptı. Atalay, 24. haftada Akhisar Belediye maçında Aydınus''un Melo''ya küfür ettiğini de hatırlatarak, ''İşte bu Fırat Aydınus, bu önemli karşılaşmayı yönetecek'' dedi.


10 yıl önce