|

Demba Ba'dan ayetli mesaj

Beşiktaş'ın Senegalli yıldızı, İslamofobiye ayetle cevap verdi. Charlie Hebdo’yla ilgili tuzak sorulara düşmeyen Demba Ba, bu kez Twitter’dan “Kafirler istemese de Allah nurunu tamamlayacak" ayetini paylaştı

Yeni Şafak
04:00 - 16/01/2015 Cuma
Güncelleme: 23:05 - 15/01/2015 Perşembe
Diğer
Spor
Spor
Beşiktaş’ın golcü oyuncusu Demba Ba, Twitter’dan yayınladığı şifreyle tüm dünyaya mesaj gönderdi. Peygamberimize hakaret eden Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıdan sonra Müslümanların hedef yapılmasına karşı gelen Senegalli yıldız, rakamlar ile işaret ettiği Saff Suresi'nin 8'inci ayetiyle "Kafirler istemese de Allah nurunu tamamlayacak" mesajını iletti. Önceki gün yaptığı açıklamada “Hepimiz Charlie’yiz” yazılı tişörtü giymeyi reddeden, “Yıllardır Müslümanlar öldürülüyor. Öldürenlere siz hangi dine mensupsunuz demedik. Katil her yerde katildir” diyen Demba Ba, bu kez Kuran-ı Kerim’den bir süre ve ayeti işaret ederek tüm dünyaya ders verdi.  

SAFF SURESİ 8. AYET

Demba Ba, 61:8 paylaşımıyla Kuran-ı Kerim’in 61. süresi olan Saff Suresi ve 8. ayetini işaret etti. "Kafirler istemese de Allah nurunu tamamlayacak" ayetinin meali ise “İstiyorlar ki Allahın nûrunu ağızlarıyla söndürsünler, Allah ise nûrunu tamamlayacaktır, isterse kâfirler hoşlanmasınlar" şeklinde. Demba Ba’nın paylaştığı bu ayet, son günlerde tüm dünyada patlak veren İslamofobi eylemlerine tepki olarak algılandı. 
#Beşiktaş
#Demba Ba
#mesaj
9 yıl önce