|

Demba Ba'dan tüm dünyaya 61:8 mesajı

Beşiktaş'ın dünyaca ünlü Müslüman golcüsü Demba Ba twitter'dan yayınladığı şifre ile dikkatleri üzerine çekti. Peygamberimize hakaret eden Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıdan sonra Müslümanların hedef yapılmasına karşı gelen Ba, rakamlar ile işaret ettiği Saff Suresi'nin 8'inci ayeti ile "Kafirler istemese de Allah nurunu tamamlayacak" mesajını verdi.

19:04 - 14/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 19:25 - 14/01/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
Beşiktaş'ın Fransa doğumlu Senegalli golcüsü Demba Ba twitter hesabından yayınladığı şifre ile gündem oldu. Paris'te Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıdan sonra İslam karşıtı söylemlere savaş açan ve Fransızlardan gelen "Hepimiz Charlie'yiz" yazılı tişörtü giymeyi reddeden Demba Ba, bugün ise twitter'dan şifreli bir mesaj paylaştı. Bu şifre ise Kuran'ı Kerim'den bir suresini ve ayeti işaret ediyor.


"Kafirler istemese de Allah nurunu tamamlayacak"


Demba Ba 61:8 paylaşımı ile Kuran'ı Kerim'in 61'inci suresi olan Saff Suresi ve 8 ayetine gönderme yaptı. O ayetin Elmalı Hamdi Yazır'daki meali ise şu şekilde: "
İstiyorlar ki Allahın nûrunu ağızlariyle söndürsünler, Allah ise nûrunu tamamlayacaktır, isterse kâfirler hoşlanmasınlar."   Demba Ba, twitter'dan paylaştığı 61:8 mesajı ile Kuran'ı Kerim'in Saff Suresi 8'inci ayetini işaret etti.

"
Katil her yerde katildir"


Demba Ba bugün Fransa'da konuk olduğu televizyon programında kendisine yöneltilen "Müslüman mısınız yoksa İslamcı mı" sorusuna "Katil dünyanın her yerinde katildir" şeklinde yanıt vererip Müslümanlık ile Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırının yan yana durmasının mümkün olmayacağını işaret etti.
#Demba Ba
#Beşiktaş
#Fransa
#Müslüman
9 yıl önce