|

Demba: Dinime laf söyletmem

Demba, "Tişörtü giymedim. Çünkü Charlie Hebdo'yu desteklemeyebilirim. Fransa özgür bir ülke. Düşünce özgürlüğü var. Terörü kesinlikle desteklemiyorum. Ama dinime de laf söyletmem. Müslüman olmam olan biteni kabul etmem anlamına gelmez" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
10:09 - 20/01/2015 Salı
Güncelleme: 08:13 - 20/01/2015 Salı
Diğer

Performansıyla sezonun ilk yarısına damga vuran Beşiktaş'ın Senegalli yıldızı Demba Ba, dün Antalya'da basın mensuplarıyla bir araya gelerek çarpıcı açıklamalar yaptı. Senegal Milli Takımı'na çağrılmayış nedeninden Fransa'daki Charlie Hebdo saldırısına kadar birçok konuda konuşan golcü futbolcu, özel hayatına dair merak edilenleri de anlattı. 


'Tişörtü giymedim çünkü...'

Sabah'ın haberine göre, Fransa'da katıldığı bir televizyon programında Charlie Hebdo yazılı tişörtü giymemesi hakkında konuşan Senegalli yıldız, "Tişörtü giymedim. Çünkü Charlie Hebdo'yu desteklemeyebilirim. Fransa özgür bir ülke. Düşünce özgürlüğü var. Terörü kesinlikle desteklemiyorum. Ama dinime de laf söyletmem. Müslüman olmam olan biteni kabul etmem anlamına gelmez" diye konuştu.


SADECE BEN DEĞİL TÜM DÜNYA ŞAŞIRDI

Her zaman daha iyi bir insan olmak için gayret gösterdiğini vurgulayan Beşiktaşlı oyuncu, "Ben de insanım. Artı ve eksi yönlerim var. İslamiyet hayatımda çok önemli yer tutuyor. Böyle bir imaja sahip olmaktan rahatsızlık duymuyorum" ifadesini kullandı. Milli takıma çağrılmayışına sadece kendisinin değil tüm dünyanın şaşırdığını söyleyen Demba Ba, "Senegal Milli takıma seçilmeyişimin nedeni sportif sebepler değil, tamamen saha dışı olaylardır. Teknik direktör bir tercih yaptı. Umarım başarılı olurlar" şeklinde açıkladı.

DÖNERE BAYILIYORUM

Türk yemekleri arasında en çok döneri seviyorum. Tadına bayılıyorum. Çok sık yiyoruz. Müzik zevkime gelince, genelde Senegal müzikleri, geleneksel müzikleri seviyorum. Türk şarkıcıları pek dinlediğim söylenemez.

İlhan Mansız'ın 2002 Dünya Kupası'nda attığı golü unutmam mümkün değil. Fantastikti. İmkansız gibi görünen bir goldü. İlhan Mansız'ın yerini bence tamamen doldurmak kader işi.

#demba ba
#senegal
#ilhan mansız
#İlhan Mansız senalgale golü
#Charlie Hebdo
9 yıl önce