|

Demba'sız Senegal zor da olsa galip

Senegal Milli Futbol Takımı, 2017 Afrika Uluslar Kupası Elemeleri K Grubu'nda karşılaştığı Burundi'yi 3-1 mağlup etti. Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Demba Ba sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı.

Yeni Şafak
09:21 - 14/06/2015 Pazar
Güncelleme: 06:34 - 14/06/2015 Pazar
AA

Demba Ba'nın sakatlığı nedeniyle oynamadığı Leopold Senghor Stadyumu'ndaki maçta Senegal Milli Takımı, ilk yarının 15. dakikasında Moussa Konate'nin penaltıdan attığı golle Burundi'ye karşı ilk golünü attı.



Burundi, ilk yarıda Senegal'in baskısıyla defansif bir futbol oynamak zorunda kalırken, Senegal Milli Takımı da Mame Biram Diouf ve Sadio Mane'nin tüm ataklarına karşın ilk yarıda ikinci sayıyı elde edemedi.



İkinci yarıda hücumda daha fazla gözüken ve geliştirdiği ataklarla rakip kalede gol arayan Burundi, maçın 59. dakikasında takım kaptanı Abdou Razack Fiston'un topu ağları buluşturmasıyla beraberliği kazandı. Burundi'nin ataklarına, savunma duvarını güçlendirerek karşılık veren ve hücuma geçen Senegal ise 63. dakikada Mame Biram Diouf'un attığı golle yeniden öne geçti ve sayıyı 2-1 yaptı.



90'da rahatladılar

Güçlü bir hücumla karşılaşmaya devam eden Senegal Milli Takımı, maçın ikinci yarısında sahaya giren Stephane Badji'nin pasını, Sadio Mane'nin maçın 90. dakikasında ağlarla buluşturmasıyla Burundi'yi 3-1 yenerek sahadan galip ayrıldı.



Turnuvanın elemelerinde K Grubu'nda ilk maçı Burundi ile oynayan Senegal daha sonra Nijer ve Namibya ile mücadele edecek.



'5-6 gol yiyeceğimizi sandım'

Teknik direktör Aliou Cisse'nin ilk kez yönettiği Senegal Milli Takımı ve misafir takım Burundi'yi taraftarları da sahada yalnız bırakmadı. Maçın ardından gazetecilere açıklama yapan Burundi Milli Takımı Teknik Direktörü Ahcene Ait Abdelmaleck, "Senegal'in ataklarının kalitesini gördükten sonra 5-6 gol yiyeceğimizi sandım. Dolayısıyla oyuncularımızla gurur duyuyorum" dedi.



Senegal Milli Takımı Teknik Direktörü Cisse ise Burundi'nin çok iyi oynadığını belirterek, güzel bir karşılaşma olduğunu söyledi.


#2017 Afrika Kupası elemeleri
#burundi-senegal karşılaşması
#maç
9 yıl önce