|

Demir Yürek

Konuk ekip, ilk dakikada Cernat'la karşı karşıya kaçırınca maçın rengi değişti. Baros 'atamayana atarlar' kuralını işletti. Elmander suskunluğuna son verdi. Mabiala atılınca, Aslan iyice coştu. Melo, Elmander ve Engin'le sağanağı devam ettirdi

Abdullah Eğilmez
00:00 - 15/01/2012 Pazar
Güncelleme: 00:48 - 15/01/2012 Pazar
Yeni Şafak
Demir Yürek
Demir Yürek

Galatasaray, seriye devam ediyor. Süper Lig'in lideri sarı-kırmızılılar, Arena'da Karabük'ü 5-1 devirerek yoluna devam etti. Aslan bu galibiyetin yanı sıra iki de mutluluk yaşadı. Galatasaray, 9 maçlık galibiyet başarısını bir kez daha gerçekleştirdi. Fatih Terim ise rekor kırdı. 8 maçlık galibiyet serisini 9'a çıkararak ayrı bir unvan elde etti. Maça gelince: 2'de Elmander'in sert ortasında topu kale sahası içinde bir anda önünde bulan Baros filelere gönderdi: 1-0. 42'de Elmander, Baros'a nadire yaptı forvet olarak: 2-0. 45'te Kazım'a sert bir giren Mabiala ikinci sarıdan ihraç edildi. 47'de Hamza'nın müdahalesi ile Elmander yerde kaldı ve hakem Mustafa Kamil Abitoğlu penaltı noktasını gösterdi. Melo topu filelere gönderdi: 3-0.66'da Karabük, Mustafa Sarp ile farkı ikiye düşürdü: 3-1.68'de Baros'un ikramıyla Elmander, skoru 4-1 yaptı. 87'de Engin Baytar son sözü söyledi: 5-1


Terim kendi rekorunu kırdı

İmparator, peş peşe alınan galibiyetlerle kendi rekorunu da kırdı. Sarı-kırmızılı ekipte teknik adam olarak ilk kez görev aldığı 1996-1997 ve UEFA Kupası'nın da kazanıldığı 1999-2000 sezonlarında üst üste 8 maç kazanan Fatih Terim, 3. dönemini yaşadığı 'Cim-bom'da, Kardemir Karabükspor maçının kazanılmasıyla yeni rekorunun da sahibi oldu. Bu arada G.Saray 4 yıl sonra 5 gol birden attı


Sabri: Önemli olan hatalara takılmamak

Samsunspor maçında sergilediği futbol nedeniyle eleştirilen Kardemir Karabükspor maçının ikinci yarısında oynayabilen Sabri Sarıoğlu "Her futbolcu sakatlıktan çıktıktan sonra çıktığı ilk maçta kötü oynayabilir. 2 ay aradan sonra bir maça çıkmıştım. Önemli olan bu hatalara takılmamak" dedi.


Metro'da kriz

Galatasaray-Kardemir Karabükspor maçının ardından Türk Telekom Arena Stadı'ndan metro seferleri yapılamadı. Yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle İstanbul'da yaşanan ulaşım sorunlarından tribüne gelen taraftarlar da etkilenirken, maç sonrası ek otobüs seferleri kondu.


Arena'da Lefter için saygı duruşu

Galatasaray-Kardemir Karabükspor karşılaşması öncesi, vefat eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Türk futbolunun ve Fenerbahçe'nin efsane ismi Lefter Küçükandonyadis ile milli kayakçı Aslı Nemutlu için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu esnasında stat skorbordunda bu 3 ismin fotoğraflarıyla birlikte, 'Saygıyla anıyoruz' yazısına yer verildi.


Golcü Baros'a nazar değdi

Ligin ikinci yarısına müthiş bir başlangıç yapan Milan Baros, Karabük karşısında şanssız bir gece yaşadı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Samsunspor maçının ardından Kardemir Karabükspor karşısında da fileleri havalandırarak üst üste 3. maçını golle tamamlayan Çek futbolcu maçın ikinci yarısında sakatlandı. Kasığında yırtık tespit edilen golcü futbolcunun iki hafta formasından uzak kalacağı belirtildi.


Elmander 4 maç sonra golle buluştu

Ligde son golünü Trabzonspor'a karşı atan İsveçli oyuncu, Orduspor, Manisaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Samsunspor maçlarında skor üretemezken, attığı 2 golle bir kez daha kalitesini ortaya koydu. Gol sayısını 8'e çıkararak yeniden takımın en skorer ismi olan Elmander, "2012 yılına çok iyi başlamadım. Bunun nedeni parmağımdan geçirdiğim ameliyattı. Onu unuttum ve iyi bir performans ortaya koydum" dedi.


Ronaldinho'yu kim istemez

Terim, Başkan Ünal Aysal'ın kendisini aradığını ve "Ronaldinho 5.5 milyon garanti para istiyor, 7 milyon da bonservis bedeli, ne diyorsun" dediğini belirtti, "Hayretle, Ronaldinho'ya yok dediğim yazıldı” diye konuştu


G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim Karabük maçı sonrası transferlerle ilgili sorulara cevap verirken yönetime çattı, Ronaldinho hakkında taraftarı heyecanlandıracak açıklamalar yaptı. Terim, "Biz ihtiyaç bölgelerini söyleriz, yönetim alır" diyerek, transferin gecikmesi nedeniyle rahatsız olduğunu ortaya koydu. Galatasaray çalıştırıcısı, Ronaldinho'nun transferi ile ilgili iddiaları doğrularken, "Başkanımız Ünal Aysal beni aradı. Ronaldinho'nun yıllık 5.5 milyon euro garanti para istediğini ve bonservisinin de 7 milyon euro olduğunu belirtip 'Ne diyorsun' dedi. Hayretle nasıl çıkar bilmiyorum, Ronaldinho'yu istemediğim haberleri yazıldı. Ronaldinho'nun kalitesini herkes biliyor. Bu konu ile ilgili düşüncelerimi Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst'e ifade ettim" dedi. Terim, takviyeye ihtiyaçları olduğunu, Shakiri, Souarez ve Gille'in ilgilendikleri futbolcular olduğunu söyledi.






12 yıl önce