|

Demirören dünyayı istiyor

TFF Mali Olağan Genel Kurul'da söz alan Başkan Yıldrım Demirören, çıtayı yüksek tutarak 2023'ü hedef gösterdi: 'Dünya Kupası şampi-yonluğu yaşayan milli takım oluşturalım'

.
00:00 - 19/06/2013 Çarşamba
Güncelleme: 23:32 - 18/06/2013 Salı
Yeni Şafak
Demirören dünyayı istiyor
Demirören dünyayı istiyor

Türkiye Futbol Federasyonu Mali Olağan Genel Kurulu, 298 delegeden 219'unun katılımı ile dün Ankara Marriott Otel'de yapıldı. Zaman zaman hararetlenen Genel Kurul'da söz alan Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören, 'Neden bir dünya kupasına ev sahipliği yapmayalım? 2020 Olimpiyatları'nın en güçlü adaylarından birisi olan bu ülkenin, bir dünya kupası düzenleyecek deneyim ve alt yapıya sahip olduğuna da yürekten inanıyorum' ifadelerini kullandı.

Federas-yonun 90 yaşında olduğunu hatırlatarak 100. yılın kutlanacağı 2023 yılına işaret eden Başkan Demirören, 'Bu durum başta futbol ailesi olmak üzere hepimize ayrı bir sorumluluğu da yüklüyor. 100. yılını dünyanın zirvesinde kutlayan bir milli takım oluşturalım. Bizim bu hayali, bir hedef olarak koymamızın zamanının artık yaklaştığını düşünüyorum' dedi. Türkiye'de önümüzdeki günlerde düzenlenecek U20 Dünya Kupası'nın 2020 Olimpiyatları'nın alınması için önemli katkılar sağlayacağını kaydeden Demirören, Riva Proje'sinin dünyanın sayılı altyapı tesislerinden birisi olacağını hatırlattı. TFF Başkanı, 'A Milli Takım'ı artık otel köşelerinde değil kendi tesislerimizde kamp yapma olanağı bulacak. Bu tesis yılda 14 milyon TL gibi bir tasarruf sağlayacak' dedi.

'Tapeleri okudum insanlığımdan utandım'

Genel Ku-rul'da fede-rasyon yönetimi futbolda adaleti sağlayamamakla suçlandı. 'Temiz futbol istiyoruz, sağır sultan duydu yaşananları. Tape-leri okudum, in-sanlığımdan uta-nıyorum. Türk futboluna hizmet eden insanlar kendi çıkarları için kullanıp mil-yarlarca doları cebine indirirken suçu taraftarda görme lüksü-müz yok' söz-leriyle tansiyonu yükselten Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıos-manoğlu, Demirören'e UEFA'ya niçin gittiğini sordu. Demirören, 'Türk futbolu ile Futbol Federasyo-nu ilgilenir. Bunun için oradaydım' cevabını verdi.

Federasyon '6+0+4' dedi

Bu sezon Süper Lig'de 10 yabancı kontenjanı bulunan takımların yabancı dağılımını nasıl yapacağının kararı verildi. Geçtiğimiz haftalarda bu nedenle toplanan Kulüpler Birliği Vakfı'nda kulüpler oybirliğiyle 10 yabancı kontenjanının 6 sahada, 2 kulübede, 2 de tribünde olması konusunda birleşmiş, bunu federasyona önermişti. Ancak federasyon yabancı kontenjanının 6+0+4 (6 sahada, 4 tribünde) şeklinde uygulanması kararı aldı.

11 yıl önce