|

Deplasmanda kuzu

Bursa, Eskişehir ve F.Bahçe maçlarından eli boş dönen G.Saray, Ankara'da bir puanla yetindi. Son 4 deplasman maçında 1 puan toplayabilen sarı-kırmızılılar zirveye yaklaşma fırtasını tepti. Çekişmeli maçta De Nigris'in kaleye yönelen topunu Servet çizgiden çıkardı. Kewell'in şutunda top direkten döndü.

Abdullah Eğilmez
00:00 - 23/11/2008 Pazar
Güncelleme: 03:06 - 23/11/2008 Pazar
Yeni Şafak
Deplasmanda kuzu
Deplasmanda kuzu

Süper Lig 12. hafta mücadelesinde Ankaraspor'a konuk olan Galatasaray, zirve yarışında çok önemli iki puan da Başkent'te bıraktı. Geçen hafta Türkiye Kupası'nda karşılaşan iki ekibin mücadelesinden yine gol çıkmadı. Karşılaşmanın en önemli pozisyonu 4. dakikada yaşandı. Kaleci De Sanctis ile karşı karşıya kalan De Nigris, vuruşunu yaptı; kaleye yönelen topu Servet çizgi üzerinden çıkardı. 20'de Sabri'nin sert şutunu Senecky kornere çeldi. 32'de gole çok yaklaştı. Arda'nın ortasında topa yükselen Kewell'ın vuruşunda top direkten döndü, Ümit Karan tamamlayamadı.


SENECKY KALEYİ KAPADI

İkinci yarıda bu kez Ankaraspor rüzgarına arkasına aldı ve Cimbom, atağa çıkarken oldukça zorlandı. 46'da De Nigris'in kafa vuruşu üstten auta çıktı. 57'de Hakan Balta'nın sert şutunu Senecky çeldi. 72'de Batak'ın kaleyi çarprazdan gören bir yerden sert şutunu De Sanctis güçlükle çeldi. 86'da ceza sahası içinde topla buluşan Ümit Karan'ın sert şutunu kaleci Senecky güzel bir refleksle kornere çeldi. Bu pozisyonun hemen ardından De Sanctis'in önde olduğunu gören Konate, aşırtma bir vuruş yaptı ancak top çerçeveyi bulmadı.


Arda korktu araçla döndü

Türkiye'yi etkisi altına alan fırtınalı hava, Galatasaray'ın yıldızı Arda'nın gözünü korkuttu. G.Saray kafilesi maç sonrası İstanbul'a uçakla dönerken, genç yıldız takımından ayrılıp, karayolunu tercih etti. Yöneticilerinden bu konuda izin alan Arda, İstanbul'a özel araçla döndü.


Barış 2.5 ay sonra sahada

Galatasaray'ın genç yıldızı Barış Özbek, geçirdiği sakatlığın ardından yaklaşık 2.5 ay sonra sahalara döndü. 10 haftadır formasından ayrı kalan ve dün 10 dakika forma şansı bulan Barış, en son ikinci haftadaki Kayserispor karşılaşmasında görev yapmıştı.


Kocaman: Bir puan bir puandır

Ankaraspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman G.Saray'ın kendilerine adeta nefes aldırmadığını ancak 2. yarıda maçı kazanacak pozisyonlar bulduklarını söyledi. Genç hoca skordan memnuniyetini, “G.Saray karşısında alınan 1 puan 1 puandır” cümlesiyle ifade etti.


Dubaililer Ümit'i izledi

G.Saray'ın golcüsü Ümit Karan'a Dubai yolu gözüktü. Dubai ligi kulüplerinden Al Wasl ve Al Jazira kulübü adına, Mirsal Sports Menajerlik Şirketi'nin iki temsilcisi Mohammed El Amiri ve Godin Boyan, dün golcü futbolcuyu izledi. Menajerlerin maç öncesi Adnan Polat'la görüştüğü ve şirketin CEO'su Ruzbeh Ghadimi'nin iki kulübün Ümit Karan için 2.5 milyon euro ödemeye hazır olduğunu açıkladığı öğrenildi. Karşılaşma sonrası olayı değerlendiren Ümit Karan, “Benim hiçbir şeyden haberim yok. G.Saray ile de 1.5 yıllık sözleşmem var' diye konuştu.


1997-98'e dönüş!

Galatasaray bu sezon Süper Lig'de deplasmanda oynadığı 6 maçta 13 puan kaybetti. Galatasaray son 4 deplasman maçında 3 kez yenilirken, ilk deplasmanında Kayserispor ile 6. deplasmanında Ankaraspor ile 0-0 berabere kalıp toplam 4 puan yitirdi. Sarı-kırmızılılar bu sezon dış sahada sadece son sıradaki Kocaelispor'u 4-1 mağlup etti. Cimbom bu sezon ilk 6 deplasmanda 5 puan alırken bu performans son 11 sezonun dış sahadaki en kötü karnesi oldu. Sarı-kırmızılılar, daha önce 1997-98 sezonu ilk 6 deplasmanında sadece 5 puan aldı. O sezon ilk 6 maçta Fenerbahçe, Beşiktaş ve Gençlerbirliği'ne yenilen Cimbom, Ankaragücü ve Kocaelispor ile berabere kaldı sadece Samsunspor'u 2-0 yenebildi.


Gül'e sevgi seli

Karşılaşmayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de izledi. Protokol tribününde oturduğu sırada vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılanan Gül, maç boyunca yan yana oturduğu G.Saray Başkanı Adnan Polat'la sohbet etti. Gül ayrıca Ankaraspor Onursal Başkanı Melih Gökçek'in torunuyla da yakından ilgilendi. Maçı değerlendiren Gül, “Başa baş mücadele oldu” dedi.





15 yıl önce