|

Deprem kulüpleri etkiledi

10 şehirde yıkıma neden olan deprem, bölgede yer alan spor kulüplerini derinden etkiledi. Birçok kulüp bulundukları şehirlerden ayrılırken, sporcularının ölümleriyle sarsılan bazı kulüpler de ligden çekilmeyi düşünüyor.

09:14 - 9/02/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Volkan Demirel yönetimindeki Hatayspor kafilesi İstanbul'a geldi.
Volkan Demirel yönetimindeki Hatayspor kafilesi İstanbul'a geldi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde birçok can kaybı yaşanırken, bölgedeki spor kulüpleri de olumsuz etkilendi. Süper Lig'den Hatayspor, Gaziantep FK, TFF 1. Lig'den Yeni Malatyasporlu futbolcular depremi yaşadı.


Yeni Malatyaspor'da Çaykur Rizespor maçı sonrası verilen izin dolayısıyla çok sayıda futbolcu depremde kentte bulunmazken, enkaz altında kalan kaleci Ahmet Eyüp Türkaslan'ın cansız bedenine ulaşıldı.


Alt liglerde de birçok takım var

Deprem bölgesinde yer alan 2. Lig ekipleri Adıyaman FK, Şanlıurfa, Amed SF, Diyarbekir, İskenderun, 3. Lig'den Karaköprü, Elazığspor, 23 Elazığ FK, Kahramanmaraş, Osmaniye FK, Arguvanspor deprem felaketinden etkilendi.


Bölgesel Amatör Lig'de 1, 2 ve 7. Grup'taki birçok takım depremin etkilediği ekipler oldu. 2. Grup lideri Kahramanmaraş İstiklalspor'da birçok oyuncu enkaz altında kalırken, Taner Kahriman hayatını kaybetti. İskenderunspor ise enkaz altında olan isimler olduğunu açıkladı.


Bölgede yer alan Kadın Futbol Süper Ligi ekipleri Gaziantep ALG Spor, Hatayspor, Amed SF ve Adana İdmanyurdu, 1. Lig yer alan Gaziantep Asyaspor ve Hatay Defnespor da depremden etkilendi.


Hatay ve Gaziantep başka şehirde oynamak istiyor

Hatayspor ve Gaziantep FK, ligin geri kalan kısmıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'na taleplerde bulundu. Riva'daki tesisleri kullanmak isteyen, maçlarını da İstanbul ve yakın illerde oynamayı arzu eden iki kulübün bu talebi federasyon tarafından da olumlu karşılandı. Hatayspor, Riva'da konaklamaya başlarken, Gaziantep FK'nın da İstanbul'a gelmesi bekleniyor. İki kulübün ligden çekilmeyi düşünmedikleri ve yaşadıkları felaket nedeniyle küme düşmenin kaldırılması ile ilgili bir istekleri olmayacağı öğrenildi.


Yeni Malatya: Ligden çekiliriz

Yeni Malatyaspor Başkanı Ahmet Yaman, ligden çekilebileceklerini açıkladı. Yaman, "Her yer yerle bir olmuşken, 10 gün sonra maça çıkmayı asla kabul etmiyoruz. Birkaç gün içinde yönetim kurulu ile bir araya geleceğiz ve şartlar değişmezse ligden çekilme kararı alacağız" dedi.




#Süper Lig
#Hatayspor
#Yeni Malatyaspor
#Gaziantep Futbol Kulübü
1 yıl önce