|

Derbi hata kaldırmaz

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş, ligde yarın yapacakları F.Bahçe derbisi öncesi, Avrupa Ligi’ndeki Sarpsborg maçındaki hataları oyuncularına tek tek anlatarak, “Derbi hata kaldırmaz. Son goldeki gibi konsantrasyon kaybı yaşarsanız pahalıya mal olur” diye uyardı.

Süleyman Hatırasu
04:00 - 23/09/2018 Pazar
Güncelleme: 04:59 - 23/09/2018 Pazar
Yeni Şafak
​Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş
​Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş

Avrupa Ligi’nde ülkemizi temsil eden ve I Grubu’ndaki ilk maçında Sarpsborg’u 3-1’le geçen Beşiktaş’ta gözler tamamen Süper Lig’de yarın Fenerbahçe ile yapılacak maça çevrilmiş durumda. Siyah-beyazlıların teknik direktörü Şenol Güneş, yarınki karşılaşmada 3 puandan başka bir şey düşünmezken oyuncularını karşılaşmaya konsantre etmek için elinden geleni yapıyor. Deneyimli teknik adamın, önceki gün yapılan idmanın ardından oyuncularını Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’ndeki toplantı odasında topladığı ve Sarpsborg maçını izleterek hatalarını anlattığı ifade edildi. Deneyimli teknik adamın, özellikle yenilen son gole çok sinirlendiği ve “Sizin seviyenizdeki oyuncuların hakem düdüğü çalmadan maç bitmiş gibi rahat davranmasını anlamıyorum. Sonuçta hakem maçı bitirmedi ve biz de o golü yedik. O golle yenilsek veya berabere kalsak hiç yoktan puan kaybetmiş olacaktık” dediği belirtildi. Derbide kesinlikle konsantrasyon kaybı istemediğini belirten Güneş’in, “Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’nde ve Süper Lig’de aldığı sonuçlar sizi yanıltmasın. Derbiye kendi seyircileri önünde tam konsantrasyonla çıkacaklardır. Bu maçta alacakları bir galibiyet hem puan olarak hem moral olarak onları üst seviyelere çıkaracak ve kara bulutları dağıtacaktır. Bu konsantrasyonla sahaya çıkacaklarını unutmayın. Derbi maç hata kaldırmaz” ifadelerini kullandığı belirtildi.

HÜCUMDA KALABALIK OLMALIYIZ

Deneyimli çalıştırıcının, stoperleri uyararak, “Saha içinde sürekli olarak birbirinizle iletişim halinde olmanızı istiyorum. Hem rakibin hem de arkadaşanızın hem de kendinizin pozisyonuna hakim olmalı ve birbirinizi yönlendirmelisiniz. Bu oyuna, boşuna takım oyunu denilmiyor. Hep birlikte takım gibi hareket etmek zorundayız” dediği kaydedildi. Orta sahadan, oyunun her iki yönüne de katılmalarını isteyen Güneş’in, “Özellikle hücum hattında kalabalık olmalıyız. Kritik bölgelerde, gereksiz top kayıpları istemiyorum. Fenerbahçe’nin kontraatağa yatkın oyuncuları var. Bu hataları affetmezler. Top rakipteyken de herkes defansa yardım edecek” diye konuştuğu öğrenildi.


Gözler Atiba’da

Beşiktaş’ta, ligde geçen hafta yaptıkları Y.Malatya maçında çift sarı kart görerek oyundan atılan ve yarınki F.Bahçe derbisinde cezalı duruma düşen Medel’in yerine kimin oynayacağı merak konusu. Deneyimli teknik adamın, Medel’i kullandığı ön libero bölgesinde Oğuzhan-Tolgay ikilisine şans vermesi beklenirken sakatlığını atlatarak takıma geri dönen Atiba ile yakından ilgilendiği belirtildi. Deneyimli hocanın, idmanlarda Medel’in yerinde denediği Atiba için son kararını derbi günü vermesi bekleniyor.

Başkan özel prim açıklayacak

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, ezeli rakipleri Fenerbahçe ile yarın Kadıköy’de yapacakları derbiden galibiyetle ayrılmaları için takıma prim dopingi yapacak. Yurtdışında bulunan Orman’ın, bugün yurda dönerek Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde takımla biraraya gelerek yemek yiyeceği belirtildi. Orman’ın, bu yemekte hem takıma olan güvenini dile getirerek moral aşılayacağı hem de Fenerbahçe derbisi için belirlenen ekstra primi açıklayacağı öğrenildi.

#Beşiktaş
#Fenerbahçe
#Derbi
6 yıl önce