|

Derbi herkese mesaj olsun

Galatasaray, ligde yarın yapacağı Beşiktaş derbisini kazanarak hem Lokomotiv Moskova yenilgisini unutturmak, hem zirve yarışında yara almamak hem de karşılarında yer aldığını düşündüğü Türkiye Futbol Federasyonu ile diğer 17 kulübe mesaj göndermek istiyor.

Umut Yılmaz
04:00 - 1/12/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:39 - 1/12/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Galatasaray’da gözler yarın Beşiktaş ile yapacakları derbiye çevrilmiş durumda.
Galatasaray’da gözler yarın Beşiktaş ile yapacakları derbiye çevrilmiş durumda.

Sampiyonlar Ligi’nde hafta içi deplasmanda Lokomotiv Moskova ile yaptığı karşılaşmada sahadan 2-0’lık mağlubiyetle ayrılan ve gruptan çıkma şansını yitiren Galatasaray’da gözler yarın Beşiktaş ile yapacakları derbiye çevrilmiş durumda. Sarı-kırmızılılar, ezeli rakibini yenerek hem moral bulmak hem de zirve yarışında yara almamak istiyor. Galatasaray açısından karşılaşmanın bütün bunların ötesinde bambaşka bir anlamı daha bulunuyor. Aslan, bu maçı kazanarak hem Fenerbahçe derbisinden bu yana aralarında gerginlik bulunan Türkiye Futbol Federasyonu’na hem de yönetimlerinden şikayetçi oldukları hakemler Hüseyin Göçek ve Tolga Özkalfa’nın ucu açık bir süre dinlendirilmesine tepki gösteren ve kendilerine karşı birlik olduklarını düşündükleri 17 kulübe cevap vermek istiyor. Yönetimin ve teknik heyetin, takımla yaptıkları toplantılarda özellikle bu nokta üzerinde durdukları ve oyuncuları bu şekilde konsantre etmeye çalıştıkları ifade edildi.

MAİCON MECBUREN STOPERE

Sarı-kırmızılılarda yarın Beşiktaş ile yapacakları derbide cezalı Donk, Rodrigues, Ndiaye ve Serdar Aziz’in yanı sıra sakatlıkları devam eden Emre, Belhanda ve Sinan da takımlarını yalnız bırakacak. Savunma hattında PFDK’dan üç maç ceza alan Serdar Aziz’in yerine Maicon görev yapacak. Maicon’un yanında ise Ozan Kabak görev alacak. Galatasaray, Maicon’un forma giydiği Süper Lig müsabakalarında sadece Trabzonspor’a kaybetmişti. Teknik heyetin, takımla yaptığı toplantılarda sakin olmalarını istediği ve, “Puan olarak avantajlı olan biziz. Beşiktaş kaybederse daha büyük sıkıntıya düşeceklerdir. O yüzden siz aceleci olmadan, sakin bir şekilde oynayın. Üzerimize geldikçe illa ki açık verecekler. Akılcı bir şekilde bunları değerlendirirsek istediğimiz sonucu alırız” dedikleri öğrenildi.

G.Saray rekor peşinde

Galatasaray, Süper Lig’de yarın deplasmanda Beşiktaş ile yapacağı derbi öncesi bugün taraftarıyla bir araya gelecek. Sarı-kırmızılılar, deplasmandaki Beşiktaş derbisi öncesi son antrenmanını Türk Telekom Stadı’nda yapacak. Saat 19.05’te başlayacak antrenmana 50 bine yakın taraftarın gelmesi bekleniyor. Antrenmanı, kombine kart sahipleri ve GS Store’dan 19.05 liralık alışveriş yapanların yanı sıra Galatasaray Stadyum Müzesi ve stat turu bileti alan sarı-kırmızılı taraftarlar tribünden takip edebilecek. Sarı-kırmızılılar, geçen sezon Fenerbahçe ile oynadıkları derbi öncesinde de Türk Telekom Stadı’nın kapılarını taraftarlarına açmış ve 30 bin kişi önünde idman yaparak rekor kırmıştı.


Atletico Mineiro Maicon’u istiyor

Galatasaray ile devre arasında yolları ayırması gündemde olan Maicon’a Suudi Arabistan’dan sonra ülkesi Brezilya’dan da teklif geldi. Brezilya basını Maicon’un kiralanacağını yazdı. FOX Sport Brasil’e göre Atletico Mineiro, Maicon’u kiralamak için görüşmelere başladı. Kadrosunda 4 stoper bulunan Brezilya ekibinde 3 isim ocak ayında ayrılacak. Juninho ve Gabriel kiralandıkları takımlara geri dönecek. Takımın kaptanı 39 yaşındaki stoper Leonardo Silva’nın ise sözleşmesi sona eriyor. Atletico ise gidenlerin yerini Maicon’u kiralayarak doldurmak istiyor.

#Galatasaray
#Beşiktaş
#Derbi
5 yıl önce