|

Derbide düğümü orta saha çözecek

Ligin zirvesini yakından ilgilendiren Trabzonspor-Fenerbahçe derbisinde gözler orta saha ve forvet oyuncularında olacak. Bordo-mavililerde orta sahada Bakasetas, skora verdiği katkı ile öne çıkarken; Fenerbahçe’de gözler Brezilyalı orta saha oyuncusu Gustavo'da olacak.

Haber Merkezi
09:31 - 16/10/2021 Cumartesi
Güncelleme: 09:44 - 16/10/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Bakasetas ve Gustavo
Bakasetas ve Gustavo

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak maçta iki takımın hücum ve orta saha oyuncularının performansı büyük önem taşıyacak. Ligde geride kalan 8 haftada 12 gol atan sarı-lacivertli takımda hücum oyuncuları 3 kez fileleri havalandırdı. Fenerbahçe’nin hücum oyuncuları Valencia 2, Berisha 1 gol atarken, Serdar Dursun’un ise henüz golü bulunmuyor. Valencia, milli takımdan yorgun döneceği için Trabzonspor karşılaşmasında yedek soyunması bekleniyor.

Orta sahada ise sarı-lacivertlilerde sadece Luiz Gustavo skora katkı sağladı. Brezilyalı oyuncu 1 kez fileleri havalandırdı. Miguel Crespo, Mert Hakan Yandaş, Max Meyer ve Sosa’nın ise henüz golü bulunmuyor.

Trabzonspor orta sahada önde

Geride kalan 8 haftada 16 golle ligin en skorer takımları arasında yer alan Trabzonspor’un hücum oyuncuları ise fileleri 4 kez havalandırdı. Trabzonspor’un hücum oyuncuları Cornelius 3 gol, Djaniny 1 gol atarken, Koita’nın ise golü bulunmuyor. Orta sahada ise Bakasetas 5 gol ve 3 asistlik performansıyla takımın en golcü ismi konumunda bulunuyor. Hamsik de 1 gol, 3 asistlik bir performans ortaya koysa da tecrübeli yıldızın sakatlığı nedeniyle oynaması beklenmiyor. Berat Özdemir, Abdülkadir Parmak,Siopis, Dorukhan Toköz, Yunus Mallı ise henüz golle tanışamayan isimler.

Mesut'a kilit görev

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, yıldız futbolcu Mesut Özil’e Trabzonspor maçında kilit rol verecek. Bordo-mavili ekip karşısında rakip kaleye hızlı gitmek isteyen Portekizli teknik adam, Mesut Özil’e hücumu yönetme görevi verecek. Yıldız oyuncu, defansın arkasına sarkan takım arkadaşlarını yapacağı asistlerle topla buluşturacak, duran topları ve serbest vuruşları kullanacak.

3-4-1-2 oyun sistemiyle sahada olmayı planlayan Pereira’nın, forvet ikilisinin hemen arkasında Mesut Özil’i serbest oyuncu olarak oynatacağı gelen haberler arasında. Portekizli teknik adam, Mesut Özil’e serbestlik tanıyarak yeteneklerinden ve oyun zekasından daha fazla faydalanmayı planlıyor. Mesut Özil de kendisini özel olarak Trabzonspor maçına hazırlıyor. Tecrübeli orta saha milli arada yapılan antrenmanların en çalışkan ismiydi.

  • Gustavo dinlendirildi
  • Fenerbahçe’nin bu sezon oynadığı tüm resmi maçlarda forma giyen Luiz Gustavo’ya sakatlık için önlem alınacak. Brezilyalı futbolcu, yapılan ölçümlerde yorgunluk seviyesi yüksek çıkınca sakatlık riskine karşı dinlenmeye yönelik çalışmalar yaptı. Gustavo’nun sakatlığı olmamasına rağmen, sakatlık riskine karşı tedbir amacıyla teknik heyetin kararıyla salonda takımdan ayrı çalışmalar yapmasına karar verildiği belirtildi. Brezilyalı futbolcu, bugünkü son antrenmanda takımda yerini alacak ve yarın ilk 11’de sahaya çıkacak. Sarı-lacivertli takımda milli arada Osayi Samuel, Mert Hakan ve Diego Rossi gibi bazı futbolcular da sakatlık riskine karşı tedbir amaçlı olarak dinlenmeye yönelik çalışmalar yapmıştı.

#Trabzonspor
#Fenerbahçe
3 yıl önce