|

Derbinin kilidi orta saha

Fenerbahçe’nin orta sahası Galatasaray’a göre Süper Lig maçlarında daha çok skor üretti. Sarı-lacivertli takımda Kruse 6 gol 7 asist, Ozan 2 gol 4 asistlik performans sergiledi. Sarı-kırmızılı takımda ise Emre Akbaba 2 gol, Seri 1 gol ve 2 asist yaptı.

Umut Yılmaz
04:00 - 23/02/2020 Pazar
Güncelleme: 04:48 - 23/02/2020 Pazar
Yeni Şafak
Dev derbi bugün 19'da
Dev derbi bugün 19'da

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde kilit bölge orta saha olacak. Orta saha kontrolünü elinde bulunduran takım, istediğini almaya yakın taraf olacak. Bu nedenle orta saha oyuncularının performansı derbinin sonucuna etki edecek. F.Bahçe’de orta saha merkezinde oynayan oyuncuları, G.Saray’ın orta saha merkezinde oynayan oyuncularına göre gol katkısı anlamında takıma daha fazla katkıda bulundu. Sarı-lacivertliler orta saha oyuncularından 11 gol 17 asist olmak üzere 28 gole katkı sağlarken, G.Saray’ın orta saha oyuncuları ise sadece 7 gol 5 asistlik performans sergiledi. Gustavo ve Emre Belözoğlu’nun yokluğunda orta sahada Ozan Tufan ile Max Kruse’ye büyük görev düşecek. Orta sahada her iki oyuncunun performansı derbi maçta belirleyici faktör olacak. Alman yıldız 6 gol 7 asistle sarı-lacivertli takımın Vedat Muriqi’den sonraki en golcü oyuncusu konumunda. 17 maçta forma giyen Max Kruse maç başına 2.3 şut, 1.6 dripling ve yüzde 44 ikili mücadele kazanma yüzdesiyle oynuyor. Max Kruse 0.2 top kapma, 0.4 hava topu kazanma gibi oldukça düşük yüzdeye sahip. Fenerbahçe’de kaptanlık görevini üstlenen Ozan Tufan ise 22 maçın tamamında forma giydi. Bu maçlarda 2 gol ve 4 asistlik performans sergileyen Ozan Tufan maç başına 1.5 şut, 1.9 dripling, 1.4 top kapma, 1 hava topu kazanma ve yüzde 60 ikili mücadele kazanma yüzdesiyle oynuyor. Ozan Tufan oynadığı maçlarda yüzde 83 isabetli pas yüzdesiyle oynuyor.

G.Saray’da ise Lemina’nın yokluğunda Seri ile Emre Akbaba’nın performansı belirleyici olacak. Orta sahada bu ikiliye Belhanda’nın yardımcısı olması bekleniyor. Emre Akbaba 5 maçta forma giydi ve 2 gollük performansıyla takımına katkıda bulundu. Emre Akbaba maç başına 1.2 şut, 0.6 dripling ve yüzde 32 ikili mücadele kazanma yüzdesiyle oynuyor. Emre Akbaba 0.2 top kapma, 0.2 hava topu kazanma gibi oldukça düşük yüzdeye sahip. Emre Akbaba yüzde 84 pas yüzdesine sahip. Seri ise 15 maçta forma giydi ve 1 gol ve 2 asistlik performans sergiledi. Seri maç başına 0.4 şut, 0.4 dripling, 0.6 top kapma, 0,7 hava topu kazanma ve yüzde 45 ikili mücadele kazanma yüzdesiyle oynuyor. Seri oynadığı maçlarda yüzde 89 isabetli pas yüzdesiyle oynuyor.

1 Milyar 208 Milyon TL’lik gösteri
  • Fenerbahçe ile Galatasaray derbisinin kadro değerlerinin toplam değeri 1 milyar 206 milyon TL. G.Saray’ın kadro değeri olarak sarı-lacivertli takımın önünde bulunuyor. Futbolun piyasa değerlerini ölçen transfermarkt’ın verilerine göre sarı-kırmızılılar; 101 milyon 500 bin Euro’luk toplam kadro değeri ile ligde ilk sırada yer alıyor. Sarı-lacivertlilerin kadrosundaki futbolcuların değeri ise 81 milyon 350 bin Euro ve bu anlamda Trabzonspor’un ardından ligde üçüncü sırada bulunuyor. İki takımın toplam değerinin Türk Lirası karşılığı da yaklaşık olarak 1 milyar 206 milyon. G.Saray’ın başarılı orta saha oyuncusu Lemina, 13 milyon Euro ile takımın en değerlisi konumunda bulunuyor. Sakatlığı bulunan Lemina’nın oynaması beklenmiyor. Sarı-kırmızılılarda ayrıca Jean Michael Seri’nin de 12 milyon Euro’luk değeri var. Fenerbahçe’nin en değerli ismi ise Vedat Muriqi. Bu sezon attığı gollerle dikkatleri üzerine çeken Vedat’ın piyasa değeri 12 milyon Euro. Sarı- lacivertlilerde Max Kruse’nin de 10 milyon 500 bin Euro’luk piyasa değeri dikkat çekiyor. Kalecilere bakıldığı zaman Galatasaray’ın file bekçisi Fernando Muslera’nın değeri 5 milyon Euro olurken, Fenerbahçe’nin kalesini koruyan Altay Bayındır’ın piyasa değeri ise 6 milyon Euro.
#Galatasaray
#Fenerbahçe
#Derbi
4 yıl önce