|

Dev kupa sahibini buluyor

Avrupa kupalarının 59 yıllık tarihinde ilk kez aynı kentin iki takımı finalde karşılaşacak. Saat 21. 45''teki maçta son 5 yılda kadrosuna 600 milyon Euro yatırım yapan Real Madrid 10., mütevazi bütçesiyle Atletico ise tarihinin ilk Devler Ligi şampiyonluğu peşinde

.
00:00 - 24/05/2014 samedi
Güncelleme: 00:33 - 24/05/2014 samedi
Yeni Şafak
Dev kupa sahibini buluyor
Dev kupa sahibini buluyor

Futbolda kulüpler bazında Avrupa''nın en büyüğü bugün belli olacak. İspanyol takımları Real Madrid ile Atletico Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya gelecek. Milli futbolcu Arda Turan''ın formasını giydiği Atletico Madrid, İspanya Ligi şampiyonluğunun ardından UEFA Şampiyonlar Ligi''nde de zirveye çıkmayı hedefliyor. Şampiyonluğunu rakibine kaptıran Real Madrid ise sezonu Şampiyonlar Ligi kupasıyla kapatmayı amaçlıyor. Portekiz''in başkenti Lizbon''daki Luz Stadı''nda oynanacak maç saat 21.45''te başlayacak ve Star''dan naklen yayınlanacak. Finali Hollandalı hakem Björn Kuipers yönetecek.

XABİ ALONSO CEZALI

Real Madrid''in orta alandaki önemli oyuncusu Xabi Alonso, Atletico Madrid ile yapılacak finalde sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Dev final öncesi iki takımda da önemli oyuncuların sakatlıkları, teknik heyetleri sıkıntıya sokuyor. Real Madrid''de Ronaldo, Pepe ve Benzama, Atletico Madrid''de ise Arda Turan, Diego Costa ve Cristian Rodriguez''in sakatlıkları bulunuyor.

40 YIL SONRA GELEN FİNAL

Real Madrid, 12 yıllık kupa özlemine son vermeyi hedeflerken, 40 yıl sonra finale çıkan Atletico Madrid, ilk şampiyonluğunu kazanmanın hesaplarını yapıyor. Real Madrid daha önce 12 kez final oynadığı Devler Ligi''nde 9 defa mutlu sona ulaştı. Atletico Madrid ise oynadığı tek finalde Bayern Münih''e kaybederek, kupanın uzağında kaldı. Son zaferini 2001-02 sezonunda Leverkusen''i 2-1 yenerek elde eden Eflatun-beyazlılar, 12 yıldır bu kupaya hasret kaldı.

Arda tarihe geçmek istiyor

İspanya''nın Atletico Madrid takımında forma giyen milli futbolcu Arda Turan, Real Madrid ile oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalini takımının kazanması halinde tarihe geçecek. Arda, takımının şampiyon olması durumunda, Devler Ligi''ni kazanan ilk Türk futbolcu olacak. Ayrıca milli futbolcu, bugün forma şansı bulması halinde Şampiyonlar Ligi finalinde forma giyen ilk Türkiye doğumlu futbolcu olma şansını da yakalayacak. Şampiyonlar Ligi finallerinde daha önce Almanya doğumlu Türk futbolcular Yıldıray Baştürk, Hamit Altıntop, Nuri Şahin ve Almanya Milli Takımı''nı seçen Türk asıllı İlkay Gündoğan forma giymişti.

SİFTAH YILDIRAY''DAN

Şampiyonlar Ligi finallerinde forma giyen ilk Türk futbolcu Yıldıray Baştürk oldu. 2001-02''de Almanyanın Leverkusen takımıyla, Şampiyonlar Ligi''nin finalinde Real Madrid karşısına çıkarak bu ligde forma giyen ilk Türk olan Yıldıray''ın takımı, finali 2-1 kaybetti. 2009-10 da Bayern Münih ile Hamit, geçen sezon da Nuri ve ilkay, Dortmund formasıyla final heyecanı yaşadılar. İlkay, ayrıca attığı golle de finalde bu sevinci yaşayan ilk Türk oldu.


il y a 10 ans