|

Dev maçta kazanan yok

Süper Lig’in zirvesini doğrudan ilgilendiren karşılaşmada, deplasmanda Başakşehir ile karşılaşan Galatasaray, geriye düştüğü maçta sahadan beraberlikle ayrıldı ve rakibinin puan farkını açmasına izin vermedi. Başakşehir, İrfan Can ile öne geçerken sarı-kırmızılılarda Eren Derdiyok penaltıdan skoru ilan eden isim oldu. Başakşehir 34, Galatasaray ise 26 puanla haftayı kapattı.

Haber Merkezi
04:00 - 16/12/2018 Pazar
Güncelleme: 05:04 - 16/12/2018 Pazar
Yeni Şafak
Başakşehir ile karşılaşan Galatasaray, geriye düştüğü maçta sahadan beraberlikle ayrıldı
Başakşehir ile karşılaşan Galatasaray, geriye düştüğü maçta sahadan beraberlikle ayrıldı

Süper Lig’in 16. haftasında Galatasaray, Başakşehir’in konuğu olurken 1-0 geriye düştüğü mücadeleden beraberliği kurtarmayı başardı: 1-1. Sezona lider başlayıp, altı hafta zirvede kalmasına rağmen son haftalarda yaşadığı düşüşle Başakşehir’e zirveyi kaptıran ve 8 puan gerisine kadar düşen sarı-kırmızılı takım deplasmanda geriye düştüğü maçta aldığı beraberlikle rakibinin farkı açmasını engelledi. 18’de İrfan Can’ın ceza sahası yayı içerisinden çektiği şut Serdar Aziz’e çarparken Muslera’yı yanıltıp ağlara gitti: 1-0. 28’de Ndiaye, Başakşehir’in ceza sahası içerisinde Mert Günok tarafından yere düşürülürken hakem Ümit Öztürk penaltı kararı verdi. 30’da Eren’in penaltı golüyle G.Saray eşitliği sağladı: 1-1. 32’de Emre, sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta direkt kaleyi düşünürken top yan ağlarda kaldı. 60’da Napoleoni’nin soldan içeri açtığı topu Bajic tamamlarken Muslera gol izni vermedi. 65’te Visca, Selçuk’tan kaptığı topla rakip kaleye yönelirken şutunu Muslera çeldi. 71’de Visca’nın sağ taraftan açtığı ortayı Elia arka direkte tamamladı ancak çerçeveyi tutturamadı. 78’de Selçuk, kullandığı frikikte direkt kaleyi düşünürken, Mert çatal üzerinde topu kontrol etti. 82’de Mossoro’nun sol taraftan ortaladığı topta İrfan Can’ın kafa vuruşu üstten auta gitti. 89’da Feghouli’nin ortasını arka direkte tamamlayan Onyekuru’nun şutu Mert’te kaldı.

  • Rodrigues endişesi
  • G.Saray’ın, olaylı F.Bahçe derbisinin ardından geçen hafta yapılan Çaykur Rize maçıyla lige dönen Rodrigues, dünkü Başakşehir maçında yürekleri ağızlara getirdi. İlk yarıda sakatlık yaşayan deneyimli oyuncu, ikinci 45 dakikaya çıkmazken yerine Selçuk İnan oynadı. Rodrigues’te yırtık şüphesi bulunduğu, durumunun yapılacak kontroller sonrası netleşeceği öğrenildi.
Cimbom’dan penaltı siftahı

Başakşehir’le deplasmanda karşılaşan Galatasaray, sahadan 1-1 beraberlikle ayrılırken sarı-kırmızılıların golünü penaltıdan Eren Derdiyok ağlara gönderdi. Bu gol, Galatasaray’ın bu sezon ilk kez ağlara gönderdiği penaltı golü olarak kayıtlara geçti.

Galibiyet hasreti 4 maça çıktı

G.Saray, Süper Lig’de son 4 maçta da 3 puan alamadı. Sarı-kırmızılılar, ligde en son 12. haftada oynadıkları Kayserispormaçında galibiyet alırken, ardından yaptığı 4 maçta ise 3 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. G.Saray; Konyaspor, Çaykur Rizespor ve Başakşehir ile berabere kalırken, Beşiktaş’a ise mağlup oldu.

8 puan farkı koruduk

Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, Porto maçından sonra soyunma odasında yaşadıkları ile ilgili söylediklerinin farklı noktalara çekildiğini belirterek, “Ben soyunma odalarını karıştırmadım. Bu kulübe 5 yıl geldim. 5 yıl üst üste şampiyon olduk. Bu altıncı. Bunda da şampiyon olacağız Allah’ın izniyle” dedi.

#Galatasaray
#Başakşehir
5 yıl önce