|

Dev Parma iflasını açıkladı

İtalya'nın köklü kulübü Parma, borç krizinden kurtulamayınca ve herhangi bir alıcısı çıkmayınca iflasını açıkladı. Sarı-mavili kulübün, mücadelesine amatör kümede devam etmesi bekleniyor

Yeni Şafak
20:24 - 22/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 17:29 - 22/06/2015 Pazartesi
AA

İtalya'nın köklü kulübü Parma, içinde bulunduğu borç krizini atlatacak herhangi bir alıcı bulamayınca iflasını açıkladı.



1990'lı yıllarda İtalyan futbolunun başarılı takımlarından biri olan ve o dönem müzesine bir Kupa Galipleri Kupası, 2 UEFA Kupası, bir Süper Kupa, 3 İtalya Kupası ve bir İtalya Süper Kupası götüren Parma, son yıllarda içine girdiği borç krizinden kurtulamadı.



Son yıllarda borçları artış gösteren Parma'ya daha önce talip olan iş adamı Giuseppe Corrado ile eski beyzbolcu Mike Piazza'nın sarı-mavili kulübü satın almak için yapmış oldukları teklifleri çekmesiyle kulübün iflasını açıkladığı bildirildi.



Parma Kulübü'nün iflasının ardından İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) yönetmeliği gereği takımın lisansının da iptal edilmesi bekleniyor. Bu durumda Parma'nın gelecek yıl amatör seviye olan Serie D'de maçlara çıkabileceği ifade edildi.



Parma Kulübü'nün durumuna bakan iflas yargıcı Pietro Rogato'nun, alacaklılar komitesiyle yapacağı toplantının ardından resmen kulübün tasfiyesini açıklayacağı belirtildi.



Maddi zorluk içinde, Serie A Kulüpler Birliği'nden aldığı maddi destekle sezonun sonunu getirebilen Parma, küme düşmüştü. Sarı-mavili kulüp, geçen sezon ligi 6. sırada bitirmesinden dolayı UEFA Avrupa Ligi'ne gitmeye hak kazanmış, ancak mali fair-play'e uymadığı gerekçesiyle Avrupa kupalarında boy gösterememişti. Parma, geçen şubat ayında da 1 avroya satışa çıkarılmıştı.



Parma'nın iflasının ardından İtalyan basını, kulübün 1990'lı yıllarda elde ettiği zaferlere ilişkin fotoğraf ve haberleri arşivden çıkararak tekrar yayınladı.

#Parma
#İtalya
#Futbol
#Serie A
#İflas
9 yıl önce