|

Devlerin takibinde

Kariyerindeki ikinci milli maçına ABD karşısında çıkan Pedro Franco için tribünlerde özel isimler vardı. Manchester City ve Porto Kulübü’nün gözlemcilerinin Beşiktaşlı yıldızı yakından takip ettiği öğrenildi

Yeni Şafak
04:00 - 17/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 22:35 - 16/11/2014 Pazar
Yeni Şafak
SÜLEYMAN HATISARU
Beşiktaş’a ilk geldiği sezon A2 takımıyla maçlara çıkan daha sonra yavaş yavaş formayı kaparak özellikle teknik direktör Slaven Bilic döneminde savunmanın vazgeçilmezlerinden olan Pedro Franco, Avrupa’nın dev kulüplerinin radarına girdi. Teknik direktör Jose Pekerman tarafından Kolombiya Milli Takımı’na çağrılan 23 yaşındaki yıldız, 2-1 kazanılan ABD mücadelesinde karşılaşmanın en iyi oyuncusu seçildi. ABD ile Kolombiya arasında oynanan hazırlık maçını izleyenler arasında dünya devlerinin scoutları da vardı. İngiliz devi Manchester City ile Portekiz ekibi Porto’nun gözlemcileri önceki günkü maçta Pedro Franco’yu tribünden canlı olarak takip etti. İki kulübün scoutlarının Kolombiyalı genç yıldızla ilgili rapor tuttuğu, devre arası transfer döneminde Beşiktaş’ın kapısının çalınacağı öğrenildi. 

İKİNCİ MİLLİ MAÇINDA MEST ETTİ

İki kulüp scoutlarının Franco’yu Süper Lig’de de yakından takip ettiği, milli takımdaki etkileyici performansı sonrasında İstanbul’da birkaç maçı daha canlı izleyip Franco ile ilgili kesin fikirler edinmeyi amaçladıkları kaydedildi. Kariyerinde ikinci kez milli olan Franco, ABD maçında 90 dakika sahada kalırken hatasız bir oyun ortaya koydu. Franco, bir önceki milli maçını 11 Ekim’deki El Salvador karşısında oynamış; ilk 11’de çıktığı mücadelede 61 dakika sahada kalmıştı. Teknik direktör Pekerman, ABD maçının yıldızı olan Franco için “Daha yeni yeni milli olmaya başladı. Ancak buna karşın üst seviyede bir oyun sergiledi. Ortaya koyduğu oyun beni fazlasıyla tatmin etti” dedi. 

Çebi, Linnes için Norveç’e gidiyor

Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, Martin Linnes transferini tamamlamak için Norveç’e gidebileceğini söyledi. 23 yaşındaki futbolcu için sezon başında da girişimlerde bulunan siyah-beyazlılarda Çebi, “Kesin konuşmak için henüz erken. Arkadaşlarımız temaslara devam ediyor. Ben de son noktayı koymak için Norveç'e gitmeyi planlıyorum. Bu ay sonu bu görüşmeyi gerçekleştirebilirim" şeklinde konuştu. Çebi, Linnes dışında da alternetiflerinin olduğunu söylerken, Çek futbolcu Pavel Kaderabek ve Granada forması giyen Allan Nyom'um seçenekleri arasında yer aldıklarını doğruladı.


 


Ayak tenisinde kazanan Cenk Tosun ve takımı

Beşiktaş, 10. haftada Kasımpaşa ile oynayacağı maçın hazırlıklarına yaptığı antrenmanla devam etti. Teknik direktör Slaven Bilic yönetiminde, Nevzat Demir Tesisleri'nde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmana pas çalışmasıyla başlayan siyah-beyazlılar daha sonra ayak tenisi oynadı. Değişmeli olarak yapılan ayak tenisi maçlarını, rakiplerini yenen Cenk Tosun, Atınç Nukan ve Ramon Motta'nın takımı kazandı.


Kerim Frei: Geçen yıla göre çok geliştim

Beşiktaşlı futbolcu Kerim Frei, geçen yıla göre kendisini çok geliştirdiğini, daha çok maçta forma giymesinin bunda etkili olduğunu söyledi. Lig TV'ye konuşan genç yıldız, "Çok iyi bir takımımız var. Şampiyon olacağımıza inanıyorum" dedi, favori oyuncusunun Gökhan Töre olduğunu söyledi.

#Pedro Franco
#Devlerin
#takibinde
9 yıl önce