|

Devletin, hükümetin yanında olacağız

3 Temmuz'un Türk sporunu ve futbolunu yok etmeye çalıştığını kaydeden Fenerbahçe Başkanı, o dönem UEFA’da görev yapan Şenes Erzik için “Türk futbolunun haklarını savunamamıştır. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın zihniyeti” dedi. Yıldırım, Braga maçında kırmızı kart gören Fenerbahçeli oyunculara da sitem etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/03/2016 Pazar
Güncelleme: 03:55 - 20/03/2016 Pazar
Yeni Şafak

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Fatih Şubesi'nin Cemile Sultan Korusu'nda düzenlediği 'Hedef 1 Milyon Üye' organizasyonunda gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Türkiye'yi sarsan terör olaylarından YÖK'ten izni çıkan Fenerbahçe Üniversitesi'ne birçok konuya değinen Başkan Aziz Yıldırım, hakem yönetimiyle tartışma konusu olan Braga-Fenerbahçe maçı hakkında da konuştu.



Başkan Yıldırım, UEFA Avrupa Ligi'nden elendiği Braga maçında hakemin hatalarına dikkat çekerken, “Skor 2-1 olduktan sonra maçın bitimine daha 20 dakika vardı. Bizim oyuncular kırmızı kart görmek için uğraşmasaydılar, daha dikkatli oynasaydık belki turu geçerdik. Ben olaya sırf hakem olarak bakmıyorum, buna ülke olarak bakıyorum” diyerek oyuncularına sitem etti. Başkan Yıldırım, Braga maçının hakemi Ivan Bebek hakkında , Almanya ve Hırvatistan'dan duyumlar aldıklarını söyledi.



Terör olayları hakkında görüşlerini paylaşan ve bu konuda en önemli noktanın tüm Türkiye olarak birlik ve beraberlik sergilemek zorunda olduklarını söyleyen Aziz Yıldırım, “Ülke zor günlerden geçiyor. Bu günlerde de hepimize düşen görev, düşüncelerimiz ne olursa olsun, bu ülkenin birlik ve beraberliği için çalışmak; beraber çalışmak ve sahip çıkmaktır. Bu ülke topraklarında her zaman birlik içerisinde yaşadık, yaşamaya da devam edeceğiz. Bunun için hükümetin, devletin, bu ülkeyi idare edenlerin, terörle ilgili alacağı her kararda bizler de onların yanında olmaya mecburuz ve olacağız” ifadelerini kullandı.



G.SARAY'A İSPİYONCU SUÇLAMASI


Bugün UEFA'da Türkiye'yi temsil eden isimlerin 3 Temmuz kumpasının aktörlerinden olduğunu söyledi. 3 Temmuz'dan önce UEFA'da en güçlü lobinin Fenerbahçe'de olduğunu belirten Aziz Yıldırım, kumpastan sonra gelinen duruma dikkat çekti ve 3 Temmuz'un Türk sporunu ve futbolunu yok etmeye çalıştığını kaydetti.


Şenes Erzik'in UEFA'da 20 yıldan fazla çalıştığını anımsatan Aziz Yıldırım, “Suçlu Şenes Erzik'tir, Türk futbolunun haklarını savunamamıştır. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın zihniyeti. Bizler dik durmasaydık, sizler bize inanmasaydınız bizler bugünlere gelebilir miydik” dedi.



Aziz Yıldırım, “Bugün UEFA'da Türkiye'yi temsil eden kim var bakın. İlhan Helvacı, Ebru Köksaldı, Levent Bıçakcı ve Lutfi Arıboğan bir komitelerdeydi. Hepsi Galatasaraylı. Diğer takımlardan UEFA'da yönetici var mı? Türkiye'yi temsil eden, yok. Bunlar ne yapıyorlar, 3 Temmuz (2011) sürecinde Fenerbahçe'yi ispiyonlamak için uğraşıyorlar” dedi.


Galatasaray derbisiyle ilgili görüşlerini paylaşan Fenerbahçe Başkanı, “Galatasaray'ı yeneceğiz, mecburuz yenmeye. Şampiyon olmak istiyorsak yeneceğiz. Başka çaremiz yok” şeklinde konuştu.



Fenerbahçe Üniversitesi 5 fakülteyle başlayacak


Fenerbahçe Üniversitesi hakkında bilgiler de veren Aziz Yıldırım, “Üniversiteyi kurduk, 5 fakülteyle başlayacak. Bu karar YÖK'ten geçti, şimdi MEB'e gidecek, sonra TBMM'ye gidip onayını alacak, sonra da Bakanlar Kurulu kararı ile çıkmış olacak. Bu bir süreçtir, 3 ay da olabilir, 6 ay da olabilir, daha kısa da sürebilir. 5 fakülteyle başlayacağız, bu fakülteler daha sonraki yıllarda gerekirse artırılacak. Bu fakülteler İletişim, Mühendislik, Sağlık, Spor ve İşletme fakülteleri olacak. Ayrıca 3 tane de enstitü var. İlk yapılım yeri Ataşehir'deki 28 dönümlük arazimiz olacak” dedi.



DERBİ HEYECANI

F.Bahçe,şampiyonluk yarışında derbide puan kaybı yaşamak istemiyor. Zirve yarışının çok erken gerisine düşen G.Saray ise sahadan 3 puanla ayrılıp, taraftarlarına galibiyet armağan etmeyi amaçlıyor.



Spor Toto Süper Lig'de 26. hafta bugün İstanbul'da derbiye sahne olacak. Galatasaray ile Fenerbahçe, haftanın önemli maçında karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe 59 puanla ikinci, Galatasaray ise 39 puanla beşinci sırada yer alıyor. Fenerbahçe, taraftar desteğinden yoksun çıkacağı derbiyi kazanıp, Beşiktaş ile çekiştiği şampiyonluk yarışında puan kaybı yaşamak istemiyor. Bu sezonki performansıyla zirve yarışının çok erken gerisine düşen Galatasaray ise sahadan 3 puanla ayrılıp, taraftarlarına derbi galibiyeti armağan etmeyi amaçlıyor. Kulüpler arasındaki anlaşma uyarınca konuk Fenerbahçe'nin taraftarları maçı statta izleyemeyecek. Galatasaray'da Gençlerbirliği maçında sarı kart görerek, cezalı duruma düşen Olcan Adın, derbide forma giyemeyecek. Olcan'ın yanı sıra sakatlıkları bulunan Sabri, Sinan Gümüş ve Hamit Altıntop da derbide sahada yer alamayacak. Fenerbahçe'de ise sakatlığı bulunan Lazar Markovic, Galatasaray karşısında forma giyemeyecek. Ancak ligdeki cezasını tamamlayan Alper Potuk takıma dönecek. Sakatlığı bulunan Gökhan Gönül'ün durumu maç saatinde belli olacak.





#Şenes Erzik
#Fenerbahçe
#aziz yıldırım
#​Spor Toto Süper Lig
8 yıl önce