|

Diagne rekora koşuyor

Ara transfer döneminde rekor bir ücretle Galatasaray’a transfer edilen, ancak performansıyla eleştirilere maruz kalan Mbaye Diagne, ligde 26 gole ulaştı. Türkiye’de forma giyen yabancılar içerisinde 29 golle ilk sırada bulunan Gomis’i kovalayan Diagne, kalan 7 haftada rekoru kırmaya çalışacak.

Umut Yılmaz
04:00 - 8/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 23:37 - 7/04/2019 Pazar
Yeni Şafak
Mbaye Diagne, Kasımpaşa'dan G.Saray'a transfer olmuştu.
Mbaye Diagne, Kasımpaşa'dan G.Saray'a transfer olmuştu.

Galatasaray’a ara transfer döneminde 10 milyon Euro gibi yüksek bir bonservis ücretiyle Kasımpaşa’dan transfer edilen Mbaye Diagne, sarı-kırmızılı forma ile gollerini atmaya başladı.

Ligde sarı-kırmızılı takımın formasını giydiği 6 maçta 6 gole ulaşan Senegalli yıldız, ilk maçlarda eleştirilerin odağında yer alsa da, önceki gün oynanan Yeni Malatyaspor maçında 3 gol birden kaydetti. Kasımpaşa forması ile birlikte bu sezon toplam 26 gole ulaşan 27 yaşındaki futbolcu, 3 gol daha atarsa Bafetimbi Gomis’in rekorusunu egale edecek.

Geçtiğimiz sezon, Galatasaray forması giyerek 29 gol atan Gomis, Süper Lig’de en çok gol atan yabancı olarak kayıtlara geçmişti. Gomis, 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe forması giyen Alex de Souza’nın 28 gollük rekorunu kırmış ve 29 gole ulaşmıştı. Bu sene ise ligin bitimine 7 hafta kala 26 gole ulaşan Diagne, sarı-kırmızılı takım da eleştirilere rağmen yeni rekora koşar adım gidiyor. Senegalli yıldız, kalan haftalarda 3 gol daha atarsa Gomis’in rekorunu egale edecek. Diagne 3 golün üzerine çıkarsa, yeni rekorun sahibi olacak.

BELHANDA İLE BARIŞACAK

Galatasaray’ın, Yeni Malatyaspor’u 3-0 yendiği maçta, 3. gol öncesi kazanılan penaltıda Diagne ve Belhanda arasında kriz yaşandı. Penaltı vuruşunu yapmak için topun başına geçen Faslı futbolcu, Diagne’nin gelmesi üzerine kenara çekilmiş ve tepki göstermişti. Belhanda, yaşanan olay sonrasında tepkisini uzatmış ve stattan ilk ayrılan isim olmuştu.

Diagne dün sosyal medya hesabından Belhanda ile arasındaki buzları eriten bir paylaşımda bulundu. Maç içerisinden Belhanda ile olan görüntülerini yayınlayan Senegalli futbolcu, “Biz büyük bir aileyiz” notunu düşerek barış mesajı verdi.

  • Ahmet Çalık bir adım önde
  • Galatasaray’ın Fenerbahçe ile oynayacağı zorlu ve kritik derbide cezalı Marcao ve Luyindama’nın yokluğunda savunmanın göbeğinde kimlerin görev yapacağı merak konusu oldu. Teknik ekibin bu konuda ilk tercihinin Donk olacağı düşünülüyor. Hollandalı oyuncunun partneri ise büyük ihtimalle ahmet Çalık olacak. Semih ile Ahmet arasında karar vermesi beklenen teknik heyetin, hafta içerisinde yapıalcak antrenmanlarda iki futbolcuyu yakından takip edeceği ve son kararını vereceği öğrenildi. Ancak Ahmet Çalık’ın şu ana kadar idmanlardaki performansı, kendisini bir adım öne çıkarıyor.
#Mbaye Diagne
#Galatasaray
5 yıl önce