|

Dirk Kuyt İstanbul'a geldi

Fenerbahçe'nin Liverpool'dan transfer ettiği Hollandalı futbolcu Dirk Kuyt, İstanbul'a geldi.

Aa
00:00 - 20/06/2012 Çarşamba
Güncelleme: 14:30 - 20/06/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Dirk Kuyt İstanbul'a geldi
Dirk Kuyt İstanbul'a geldi

Fenerbahçe'nin İngiltere'nin Liverpool takımından transfer ettiği Hollandalı futbolcu Dirk Kuyt, İstanbul'a geldi.

Eşi Gertrude ile birlikte özel uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen Kuyt'ı, Fenerbahçe Futbol Takımı İdari Menajeri Hasan Çetinkaya karşıladı.

Havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kuyt, Fenerbahçeli olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, 'Buraya gelmeyi dört gözle bekliyordum. Fenerbahçe'de olmak büyük bir onur. Buraya gelmemde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Artık geleceğe bakıp burada başarılı olmak için çalışacağım' dedi.

İstanbul'a daha önce de geldiğini belirten Hollandalı futbolcu, şunları söyledi:

'Fenerbahçe ve tarihi hakkında bilgi sahibiydim. Feyenoord'dayken Fenerbahçe'nin ne kadar büyük bir kulüp olduğunu taraftarlarının ne kadar tutkulu olduğunu biliyordum. Fenerbahçe-Feyenoord maçında taraftarların yarattığı ambians beni çok etkilemişti, ortam çok fantastikti. Ben de ileride böyle bir kulüpte forma giyebileceğimi o dönemde düşünmüştüm. Bu tarihin bir parçası olmak ve başarılar, şampiyonluklar kazanmak istiyorum. Fenerbahçe'nin bir parçası olmanın mutluluğunu yaşıyorum.'


-'Gerçek Fenerbahçeli olmak istiyorum'-

Kuyt, Galatasaray ile ilgili bir soruya, 'Galatasaray'a karşı iyi oynayıp bir de gol atıp Fenerbahçeli olmam gerektiğini biliyorum. Oynadığım kulüplerde hep büyük maçları dört gözle bekledim. Galatasaray maçında gol atıp gerçek Fenerbahçeli olmak istiyorum' diye yanıt verdi.

Eşinin kendisinden önce İstanbul'a geldiğinin hatırlatılması üzerine Kuyt, 'Daha sonra bana şehir, kulüp ve kulübün kendisine olan ilgisi konusunda bilgiler verdi. Ben burada ne kadar mutlu olacağımı biliyorum ama eşime, aileme de bu kadar ilgi gösterilmesi beni mutlu etti' ifadelerini kullandı.

Kuyt, Fenerbahçe'deki günlerini sabırsızlıkla beklediğini kaydederek, 'Fenerbahçe'de olmak büyük bir onur' derken, Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili olarak da, 'Bizim için hayal kırıklığı içinde geçti. Fakat bunu bir kenara bıraktım. Fenerbahçe ile yaşayacağım kariyer benim için çok önemli' şeklinde konuştu.

Bu arada Kuyt'ı Sabiha Gökçen Havalimanı'nda az sayıda taraftar karşıladı.


-İmza töreni yarın-

Dirk Kuyt için yarın Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda imza töreni düzenlenecek.

Saat 13.00'te yapılacak imza törenini sarı-lacivertli taraftarlar da izleyebilecek. İmza töreninin ardından Hollandalı oyuncunun ülkesine döneceği bildirildi.

12 yıl önce