|

Dortmund Kral'ın peşinde

İngiliz basınının iddiasına göre teknik direktör Jorgen Klopp, mutlaka forvet takviyesi istiyor, listenin ilk sırasında ise Galatasaray'ın golcüsü var.

Taha Güvendi
00:00 - 9/01/2014 Perşembe
Güncelleme: 00:20 - 9/01/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Dortmund Kral'ın peşinde
Dortmund Kral'ın peşinde

İzzet Hajrovic, Alex Telles, Tarık Çamdal, Veysel Sarı'ydı derken yoğun bir transfer dönemi geçiren Galatasaray'ın golcüsü Burak Yılmaz'a Bundesliga'dan talip çıktı. Yıldız golcüsü Lewandowski'yi Bayern Münih'e kaptıran Borussia Dortmund, G.Saray'ın kral golcüsü Burak Yılmaz'ı listesine aldı. Dünün en çok konuşulan bu iddiası İngiliz basınından geldi. Teknik direktör Jorgen Klopp'un yönetimden mutlaka forvet takviyesi istediği, sunduğu listenin başına da Burak'ı eklediği kaydedildi. Daha önce Chelsea ve Liverpool gibi İngiliz devlerinin radarında olan yıldız futbolcu için ısrarcı olunacağı, ciddi bir teklifle G.Saray Kulübü'nün kapısının çalınacağı bildirildi.

Sezon başında özellikle İtalya'nın Lazio takımından ciddi teklifler alan 12 milyon Euro gibi bir bonservis bedeliyle transfer olacağı İtalya'nın kapısından dönen Burak'ın iyi bir teklifle satılmasına sıcak bakan yönetimin, devre arası için aynı görüşte olmadığı öğrenildi. Borussia Dortmund'un Burak Yılmaz düşüncesinin ciddiyetinin boyutu henüz bilinmese de yapacakları teklifin miktarı transferde belirleyici rol oynayacak. Ancak başta teknik direktör Roberto Mancini ve Galalatasaray yönetimi, milli futbolcunun devre arasında satılmasına pek sıcak bakmıyor.

İzet Hajrovic imzayı attı

Galatasaray, Bosna Hersekli oyuncu Izet Hajrovic ile anlaştığını borsaya bildirdi. Sarı-kırmızılı kulüpten kamuoyu aydınlatma platformuna gönderilen açıklamada, oyuncunun alacağı ücretin detayları yer aldı. Buna göre 4,5 yıllığına anlaşma sağlanan Hajrovic, ilk yarım sezon için 550 bin euro, sonraki 4 yıl için sezon başına 1 milyon 100 bin euro alacak. Boşnak oyuncuya maç başı 10 bin euro verecek olan Galatasaray, bonservisi için de kulübü Grasshopper'a 3,5 milyon euro ödenecek. Bu arada Galatasaray, henüz yabancı kontenjanı boşaltamaması nedeniyle lisans için henüz futbol federasyonuna başvuru yapmadığını da bildirdi.


10 yıl önce