|

Dövüşe niyet bilek güreşine kısmet

Üsküdar Belediyesi'nin mili sporcusu Esra Kiraz, lisede beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle başladığı bilek güreşinde bugüne kadar pek çok dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonluğu kazandı. Kiraz'ın bu spora başlama hikayesiyse oldukça ilginç...

Aa
00:00 - 17/03/2014 Pazartesi
Güncelleme: 11:51 - 17/03/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Dövüşe niyet bilek güreşine kısmet
Dövüşe niyet bilek güreşine kısmet

Kemer'de düzenlenen Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası'na katılan 22 yaşındaki Esra Kiraz, dövüş sporlarının ilgisini çekmesinden dolayı bilek güreşi yapmaya başladığını söyledi. Lisedeki beden eğitimi öğretmeninin dikkatini çektiğini belirten Kiraz, öğretmeninin yönlendirmesiyle liselerarası bilek güreşi şampiyonasına katıldığını, burada hem sağ hem de sol kolda birinci olduğunu ifade etti.

Turnuvada İstanbul Gençlik ve Spor Müdürlüğü antrenörlerinin dikkatini çektiğini dile getiren Kiraz, olumlu eleştirilerin ardından bilek güreşini profesyonelce yapmaya karar verdiğini belirterek, "Annem ilk başta istemedi ama babam çok destek verdi. Böylece profesyonelce bilek güreşine başladım. Bilek güreşi benim için bir aşk, hayat felsefesi, her şey olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Son olarak Kemer'deki Türkiye şampiyonasında hem sağ hem de sol kolda Türkiye şampiyonluğunu kazandığını vurgulayan Kiraz, mayıs ayında Azerbaycan'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda ülkesini en iyi şekilde temsil etmeyi istediğini söyledi.

Ailesinde hemen herkesin sporcu olduğuna işaret eden Kiraz, "Aileden, temelden ne gelirse o şekilde gidiyor. Benim de merakım dövüş sporlarına idi. Bilek güreşi önceden bu kadar bilinmiyordu. İlk defa Kemer'deki Türkiye Şampiyonası'nda bu kadar çok katılım olduğunu gördüm" diye konuştu.

10 yıl önce