|

Drogba Fildişini çeyrek finale taşıdı

Futbolda, Afrika Uluslar Kupası (D) Grubu'nda Cezayir ile 2-2 berabere kalan Fildişi Sahilleri, çeyrek finale yükseldi. 

Aa
00:00 - 30/01/2013 Çarşamba
Güncelleme: 21:27 - 30/01/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Drogba Fildişini çeyrek finale taşıdı
Drogba Fildişini çeyrek finale taşıdı

Afrika Futbol Konfederasyonu'na (CAF) üye ülkelerin katılımıyla düzenlenen Afrika Uluslar Kupası'nda, (D) Grubu'nda Cezayir ile Fildişi Sahilleri karşılaştı.

Güney Afrika'nın Rustenburg kentindeki Royal Bafokeng Stadı'nda oynanan maçta Galatasaray'ın yeni transferi Didier Drogba, Fildişi Sahilleri takımının kaptanı olarak çıktığı karşılaşmada, 90 dakika forma giydi. 

İlk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanan maçın ikinci yarısında, Cezayir 64. dakikada penaltıdan Sofiane Feghouli ve 70. dakikada El Arbi Hillel Soudani'nin golleriyle 2-0 öne geçti. Fildişi Sahilleri, 77. dakikada Galatasaray'ın yeni transferi Didier Drogba ve 80. dakikada Wilfried Bony'nin golleriyle eşitliği yakaladı. Karşılaşma 2-2 eşitlikle sonuçlandı. Cezayir takımı bir penaltı atışından yararlanamadı. 

Bu sonucun ardından puanını 7'ye yükselten Fildişi Sahilleri, grubun lideri olarak çeyrek finale yükseldi. Gruptaki ilk puanını alan Cezayir ise turnuvadan elendi. 

Öte yandan, Galatasaray'da forma giyen bir diğer futbolcu Emmaneul Eboue ise maçın 85. dakikasında oyuna dahil oldu. Trabzonsporlu Didier Zokora da 90. dakikada oyuna girerken, Souleymane Bamba ise karşılaşmayı yedek kulübesinden izledi. 


11 yıl önce