|

Düdükler gümüş mü demir mi göreceğiz

Trabzonspor Futbol Şube Sorumlusu Haluk Şahin, Başakşehir maçında skandal kararlara imza atan hakem Halil Umut Meler hakkında yaptığı açıklamada, “Pazar akşamı bir ligin kaderiyle oynadılar ve emeklerimiz çalındı. Süreci ısrarla takip edeceğiz. Hem maçın hakemi hem de VAR’ın başındaki Fırat Aydınus’un düdükleri ‘gümüş’ten mi, yoksa ‘demir’den mi göreceğiz” diye konuştu.

Ali Kemal Yazıcı
04:00 - 22/01/2019 Salı
Güncelleme: 03:47 - 22/01/2019 Salı
Yeni Şafak
Halil Umut Meler
Halil Umut Meler

Trabzonspor Futbol Şube Sorumlusu Haluk Şahin, bordo-mavililerin, Medipol Başakşehir’e 4-2 mağlup olduğu maçta verdiği skandal kararlarla skora direkt olarak etkide bulunan hakem Halil Umut Meler, Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu hakkında sert açıklamalarda bulundu. Aynı hakemin Beşiktaş maçında da akla sığmayan kararlar verdiğini belirten Şahin, “Hakem Halil Umut Meler, Beşiktaş maçında 7 yanlı ve yanlış karar veriyor. Ayrıca 7 dakika uzatma veriyor. Bu süreye iki yanlış karar sığdırıp iki puanımızı gasp ediyor. Bunu herkes görüyor. Herhalde yaptıklarından memnunlar ki, bu kez Başakşehir maçına atanıyor. Bu maçta da 11 yanlı ve yanlış kararı var. Pazar akşamı emeklerimiz çalındı. Süreci ısrarla takip edeceğiz. Hem maçın hakemi hem de VAR’ın başındaki Fırat Aydınus’un düdükleri ‘gümüş’ten mi, yoksa ‘demir’den mi göreceğiz” diye konuştu.



İYİ NİYETİMİZİ MUHAFAZA ETTİK

Halil Umut Meler’in karşılaşmaya atanmasının ne anlama geldiğini bildiklerini ifade eden Haluk Şahin, ‘’Bizler camia olarak her zaman ve her koşulda iyi niyetimizi muhafaza etmeye çalıştık. ‘Devrim yaptık’ şeklinde lanse edilen VAR’a gidilmeye gerek görülecek hiç mi pozisyon yoktu? Bu VAR, gerçekten var mı yok mu? Mesela Ekuban’ın pozisyonu net penaltı, kendisi de görüyor. Lakin, kulaklık işareti yaparak ‘VAR’ı dinliyorum’ diyor. Sonrasında pozisyonu izleme gereği bile duymadan devam ettiriyor. Pereira’nın ayak tarak kemiğinin kırıldığı pozisyonda faul veriyor, kartına başvurmuyor. İrfan Can yaklaşık 30 saniye boyunca ‘Hadi lan’ diye bağırıp, el kol hareketi yapıyor, ikinci sarıdan atmıyor. Bütün pozisyonları tek tek çıkarttık! Hem Beşiktaş maçında hem de bu maçta Trabzonspor’un emeğini resmen yediler. Hiç mi vicdanları sızlamadı? Adalet duygusunu bu kadar mı kaybettiler?” dedi.

O ÇOCUKLARIN AHI YERDE KALMAZ

Trabzonspor Kulübü olarak gençlere yatırım yaptıklarının altını çizen Şahin, “Sahada bütün varlığıyla mücadele eden, terinin son damlasına kadar savaşan bir takımımız vardı. Bütün futbolcularımızı alınlarından öpüyoruz. Teknik heyetimizi canı gönülden kutluyoruz. Onlar yapması gereken her şeyi yaptılar. Ama asıl işini yapması gerekenler ise bu lige hem sahada hem de masa başında ayar vermekle meşguldü. O çocukların ahı yerde kalmaz! Biliyorsunuz, Trabzonspor’un hakları ilk kez yenmiyor. Bakınız, yanlı hakem kararlarıyla Ankaragücü maçında 2, Beşiktaş maçında 2, Antalya maçında 2, Başakşehir maçında 3 olmak üzere 9 puanımız gasp edildi. Bir şehrin emekleri yine elbirliğiyle çalındı. Herkes şunu bilsin ki; Trabzonspor duruşunu bozmadan yoluna devam edecek. Ancak sorun şu ki; futbola adaletli bir yönetim anlayışı gelmediği müddetçe bugün yarın başka takımlarımız da aynı kaderi yaşayacaktır” ifadelerini kullandı.

  • HALİL UMUT MELER’İN İSYAN ETTİREN 10 KARARI
  • 4’te Trabzonspor’un kullandığı korner atışında Hüseyin ile birlikte topa çıkan Clichy’ye çarpan top kornere çıkmasına rağmen hakem aut kararı verdi.
  • 18’de Pereira’ya Clichy tarafından yapılan sert müdahale sonrası hakem sarı kart ve serbest atış vermesi gerekirken sadece faul veriyor. Pereira’nın itirazı sonrası kendisine sarı kartı gösterdi.
  • 27’de Trabzonspor hücum yaparken Ekuban’ın topa müdahale etmeye çalışması sırasında ayağını topa sokan Mahmut’a temas olmamasına rağmen hakem faul ve direkt olarak Ekuban’a sarı kart gösterdi.
  • 34’te Clichy’nin Ekuban’a ceza sahası içinde yaptığı müdahelede VAR ile konuşan hakemden net penaltı kararı beklenirken devam kararı çıktı.
  • 38’de Arda’nın Pereıra’ya arkadan yaptığı sert müdahaleye hakem sadece pozisyonda faul kararı verdi. Pereira’nın bu hareket sonrasında sol ayak tarak kemiği kırıldı.
  • 41’de Başakşehir’in attığı ikinci gol öncesi Abdülkadir’e önce Arda faul yaptı ardından Clichy ayağına bastı. Pozisyonun devamında Başakşehir golü buldu. Ancak hakem pozisyonda golü vererek yine VAR’a gitmedi.
  • 47’de Başakşehir’in üçüncü gol öncesinde Yusuf’un Mossoro’ya yaptığı müdahalede çekme veya engelleme olmamasına rağmen hakem faul düdüğünü çalarak Trabzonsporlu oyuncuya sarı kart verdi.
  • 48’de çalınan faul düdüğünün ardından kullanılan serbest vuruşta Arda’nın Ekuban’ı itmesiyle birlikte top ağlara giti. Hakem Halil Umut Meler, VAR’ı bile izlemeden gol kararı verdi.
  • 83’te hızlı gelişen Trabzonspor atağında Başakşehir savunması dengesiz yakalanmasına rağmen Rodallega’nın omuzuyla indirdiği topta, elle oynama nedeniyle serbest vuruş düdüğü çalındı.
  • 90’da O dakikaya kadar 4 gol ve 3 oyuncu değişikliği olması ve Başakşehir kalecisi Mert’in oyunu uzun süre soğutmasına rağmen hakem ikinci yarıya sadece 3 dakika ilave ederek skandal bir karar verdi.


Fırtına revire döndü

Süper Lig’de 5 hafta sonra kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Trabzonspor, sakatlıklar nedeniyle de zor bir döneme girdi. Mali sıkıntılarla boğuşmasının yanı sıra transfer yasağı ile birlikte sakat oyuncuların çokluğu lig ve kupa yarışında bordo-mavilileri zora soktu. Orta sahada Sosa ve Onazi gibi iki önemli ismini kaybeden Karadeniz ekibinde, uzun süre sahalardan uzak kalacağı açıklanan Pereira şoku da yaşanıyor. Rodallega’nın Başakşehir maçına iğneyle çıktığı öğrenilirken, Ekuban’ın ise durumu belirsizliğini koruyor. Başakşehir’e karşı hazır olmamasına rağmen 11’de oynayan Nwakaeme’nin ise tedavisine devam edilecek. İran Milli Takımı kampında bulunan Amiri ve Hosseini’n de takımda olmayışı bordo-mavililerin kadro derinliğini iyice azalttı. Sakatlıklar nedeniyle kadro kurmakta sıkıntı yaşayan teknik direktör Ünal Karaman’ın yarın oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu ikinci maçında karşılaşacağı Balıkesirspor maçına nasıl bir 11’le çıkacağı merak ediliyor.


  • Eyyamı maç öncesi uyarmıştık
  • Trabzonspor ile Başakşehir arasında oynanan 18. hafta maçına Halil Umut Meler’in atanmasının ardından Yeni Şafak Gazetesi kamuoyunun nabzını yokladıktan sonra hakemin bu maçı kaldıramayacağı yönünde fikir belirtmişti. Eyyamcı kararlarıyla maçın sonucuna etki eden Meler, mücadelenin öncesinde varılan fikirbirliği gibi maçı kaldıramadı ve verdiği kararlarla gündeme oturdu. Trabzon yerel medyası ise hakeme ağır eleştirilerde bulundu.
  • Karadeniz Gazetesi, “Meler verdiği kararlarla çıldırttı” derken, Taka Gazetesi, “Meler varsa adalet yok” başlığını kullandı. Sonnokta Gazetesi ise, “Sizler değil Trabzonspor’u çaresizliğe düşürenler utansın” ve “Baş belası Meler” ifadelerine yer verdi.



#Trabzonspor
#Haluk Şahin
#Başakşehir
#Hakem
#VAR
#Fırat Aydınus
5 yıl önce