|

Düello koltuktan etti

Nefes kesen maçta bir Trabzon bir Kayseri öne geçti. Jaja unutulmaz 90 dakikada gol şovu başlattı, Abdullah eşitliği kurdu. Trabzon Burak'la bir daha öne geçti, Abdullah yeniden sahneye çıktı. Kujoviç 3 puanı Kayseri'ye götürüyordu ki, Glowacki buna izin vermedi. Evinde Antalya ve A.Gücü'nden sonra Kayseri'yle de yenişemeyen Trabzon liderliği averajla F.Bahçe'ye kaptırdı

Kamil Anahar
00:00 - 28/02/2011 Pazartesi
Güncelleme: 01:04 - 28/02/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Düello koltuktan etti
Düello koltuktan etti

Spor Toto Süper Lig'de haftaya lider giren Trabzonspor, sahasında konuk ettiği Kayserispor'la 3-3 berabere kalarak zirveyi Fenerbahçe'ye bıraktı. Trabzonspor, karşılaşmanın 2. dakikasında ilk atağında golü buldu. Bu dakikada Souleymanou'nun ayağıyla uzaklaştırmak istediği topu önünde bulan Colman meşin yuvarlağı Jaja'ya aktardı. Ceza alanı içindeki bu futbolcunun savunma oyuncularını geçerek yaptığı yerden vuruşta top filelere gitti: 1-0. 18'de Burak'ın yaklaşık 30 metreden şutunda, kaleci Souleymanou topu güçlükle çelmeyi başardı. 21'de Kayserispor ilk tehlikeli atağında golü bularak, beraberliği sağladı. Bu dakikada çalımlarla son çizgiye inen Amrabat'ın içeriye çevirdiği topu Abdullah iki hamlede filelerle buluşturdu: 1-1. 41. dakikada Colman'ın sağdan kullandığı korner atışında ceza alanına düşen topa Mustafa Yumlu vurdu Souleymanou güçlükle çeldi. 54. dakikada Abdullah ile girdiği ikili mücadelede topu kapan Burak yerden düzgün bir vuruşla Trabzonspor'u tekrar öne geçirdi: 2-1. 56. dakikada Ziani'nin uzun pasında ceza alanında topu önünde bulan Abdullah eşitliği sağladı: 2-2. 65'te Kujovic'in ortaya çevirdiği topa Semih dokundu, ancak istediği vuruşu yapamayınca pozisyon autla sonuçlandı. 69'da Ziani'nin serbest vuruştan içeriye ortaladığı topa Hamza vurdu, Glowacki tehlikeyi önledi. 82'de orta sahada topu alan Kujovic pasını Ziani'ye aktardı. Ziani de bekletmeden Amrabat'ı kaçırdı. Amrabat'ın son çizgiye inerek içeriye çevirdiği topu Kujovic filelerle buluşturdu: 2-3. 88'de Yattara'nın sağdan ortasında Glowacki kafayla topu ağlara yolladı: 3-3. 90+4'te Ziani topu içeriye çevirdi, Amrabat boş kaleye vuramadı.


'Kredimiz vardı onları kaybettik'

Süper Lig'de 99 golü bulunan ve 100'ler kulübüne girmesine bir gol kalan Umut Bulut, Kayserispor karşısında en az 3-4 net pozisyon bulduklarını ancak bunu değerlendiremediklerini söyledi. Bu maçta puan kaybetmeyi kesinlikle düşünmediklerini ifade eden Umut, “Zor geçeceğini biliyorduk ama kazanmak istiyorduk. Üzgünüz ama kaybetmiş olduğumuz bir şey yok. Kredimiz vardı onları kaybettik. Beşiktaş maçını kazanıp seri yakalayıp sezonu mutlu bitirmek istiyoruz” dedi.


Yağmura rağmen tribünler doldu

Trabzonsporlu taraftarlar, yağmura rağmen Avni Aker Stadı'na akın ettiler. Taraftarlar, maraton ve kale arkası tribünlerinin açık olduğu statta dağıtılan yağmurlukları giyerek maçı izlediler. Yaklaşık 20 bin bordo-mavili taraftar, ellerindeki Trabzonspor bayraklarıyla takımlarını coşkuyla desteklediler. Dün hayatını kaybeden eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan için maç öncesi saygı duruşunda bulunuldu.


Selçuk hastalandı maça çıkamadı

Trabzonspor'da, maç öncesi Selçuk İnan şoku yaşandı. Bağırsak enfeksiyonu nedeniyle dün özel bir hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edilen Selçuk İnan, 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. Teknik direktör Şenol Güneş, kendisini düne göre daha iyi hissetmesine rağmen Selçuk'a Kayserispor karşısında görev vermedi.


Hakemin alnına cisim isabet etti

Trabzonspor ile Kayserispor 3-3 berabere biten maçın ardından soyunma odası tüneline giderken atılan bir cisim, hakem Yunus Yıldırım'ın alnına isabet etti. Karşılaşmanın 84. dakikasında Burak'ın ceza alanında düşürülmesinin ardından taraftarlar oyunu devam ettiren hakem Yunus Yıldırım'a tepki gösterdi. Taraftarlar tepkilerini maçın ardından da sürdürdü. Hakem üçlüsünün soyunma odası tüneline yöneldiği sırada atılan bir cisim hakem Yunus Yıldırım'ın sol kaşının üstüne isabet etti. Alnı hafif şekilde kanayan Yıldırım, yan hakemlerle birlikte geri dönerek, orta alana yöneldi. Bir süre orta alanda bekleyen hakem üçlüsü daha sonra polislerin kalkanlarıyla yaptığı korumayla soyunma odası tüneline girdi. Bu sırada taraftarlar tepkilerini sürdürdü.






13 yıl önce