|

Dünya Kupası'nda final günü: Fransa mı, Hırvatistan mı?

Rusya'da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası finalinde, Hırvatistan ile Fransa bu akşam Moskova'da karşı karşıya gelecek.

Yeni Şafak
09:27 - 15/07/2018 Pazar
Güncelleme: 14:35 - 15/07/2018 Pazar
AA
Final mücadelesi, Luzhniki Stadyumu'nda oynanacak.
Final mücadelesi, Luzhniki Stadyumu'nda oynanacak.

2018 FIFA Dünya Kupası'nda şampiyon, Hırvatistan ile Fransa arasında bu akşam oynanacak final maçında belli olacak.

Turnuvaya ev sahipliği yapan Rusya'nın başkenti Moskova'daki Luzhniki Stadı'nda oynanacak maç saat 18.00'de başlayacak.

  • Karşılaşmada Arjantin Futbol Federasyonundan Nestor Pitana düdük çalacak. Pitana'nın yardımcılıklarını aynı ülkeden Hernan Maidana ve Juan Belatti yapacak.
Fransa'nın üçüncü, Hırvatistan'ın ilk finali

Dünya Kupası finalinde karşılaşacak takımlardan Fransa üçüncü kez finalde mücadele edecek. Daha önce evinde düzenlenen şampiyonada 1998'de bir kez kupayı kaldıran Fransızlar, ikinci kupa hedefi ile bu maça çıkacak.

  • Tarihinde ilk kez finalde yer alacak Hırvatistan ise Dünya Kupası'nı kazanarak, tarihe geçmek istiyor.


1998'in rövanşı

Fransızlar, 1998'den sonra ikinci kez Dünya Kupası'nın sahibi olmak istiyor. Hırvatlar ise peri masalını kupayla sonlandırmayı hedefliyor. İki takım 1998 Dünya Kupası'nda yarı finalde karşılaşmış, Fransızlar sahadan Thuram'ın 2 golüyle 2-1 galip ayrılarak finale adını yazdırmıştı. Şu anda federasyon başkanı olan Davor Suker'in golü Hırvatistan'a yetmemiş, o turnuvada Fransa şampiyon, Hırvatistan ise üçüncü olmuştu.

7 yıl sonra oynayacaklar

Dünya Kupası finalinde karşılaşacak olan Fransa ile Hırvatistan, 7 yıl aradan sonra ilk kez karşı karşıya gelecek.

Hırvtistan tarihinde ilk kez yükseldiği finalde oynayacak 13. farklı ülke oldu. Son iki takım, ilk finallerinde şampiyonluğa ulaşmıştı (1998 Fransa ve 2010 İspanya). 4.5 milyonluk nüfusuyla Uruguay'ın (1950) ardından final gören en küçük ülke olan Hırvatistan, 2006'da 0-0'lık Japonya'nın ardından Dünya Kupası'nda oynadığı son 10 karşılaşmada da fileleri havalandırdı.

Didier Deschamps tarihe geçebilir
  • Fransa’nın bugün Hırvatistan'ı yenmesi durumunda Didier Deschamps, hem oyuncu hem de teknik direktör olarak Dünya Kupası şampiyonluğu yaşayan 3. isim olacak. 1998'de kaptan olarak kupayı kaldıran Deschamps, Alman Franz Beckenbauer ve Brezilyalı Mario Zagallo'nun ardından adını tarihe yazdıracak. Teknik adam kupada yüzde 73 başarı ortalamasına ulaştı.
#2018 FIFA Dünya Kupası
6 yıl önce