|

Dünya şampiyonu

Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi Futbol Takımı, Guatemala’da düzenlenen LiselerArası Dünya Şampiyonası’nda finalde Brezilya temsilcisini 2-1 yenerek mutlu sona ulaştı. Tarihi bir başarıya imza atan Erdoğdu Anadolu Lisesi’nin gollerini Volkan Batman ve Talha Aydemir attı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/04/2015 Salı
Güncelleme: 01:22 - 21/04/2015 Salı
Yeni Şafak

Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi, Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonası'nda Brezilya temsilcisini 2-1 yenerek şampiyon oldu. Guatemala'da yapılan şampiyonada yarı finalde Fransa ekibini 1-0 mağlup eden Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi, finalde Brezilya ile karşılaştı. Maçın başından sonuna kadar rahat bir oyun ortaya koyan Erdoğdu Anadolu Lisesi karşılaşmanın 19. dakikasında Volkan Batman'ın attığı golle maçta 1-0 öne geçti. Temsilcimiz, 44. dakikada Talha Aydemir'in attığı golle skoru 2-0'a taşıdı. Brezilya temsilcisi 55. dakikada bulduğu golle oyuna ortak olmaya çalışsa da Erdoğdu Anadolu Lisesi buna izin vermedi ve karşılaşma Trabzon ekibinin 2-1 üstünlüğü ile sona erdi. Şampiyonada bir beraberlik hariç oynadığı tüm maçları kazanan Erdoğdu Anadolu Lisesi, Brezilya temsilcisi karşısında aldığı galibiyetle Dünya Liseler Arası Futbol Şampiyonu oldu. Maçın ardından teknik direktörlüğünü Sadi Tekelioğlu'nun yaptığı Erdoğdu Anadlu Lisesi oyuncuları şampiyonluk kupasını alırken, kolbastı oynayarak da şampiyonluk sevinci yaşadı.



Türk futbolunun 'Altın' çocukları


Her biri hem fiziksel hem de teknik olarak rakiplerinden açık ara önde olan Erdoğdu Anadolu Lisesi oyuncuları tamamen Trabzonspor altyapısının ürünleri. Brezilya karşısında sahaya çıkan Furkan, Mücahit, Talha, Mehmet Kahyaoğlu, Ahmet, Mehmet Yeşil, Umut, Yusuf, Hamza, Ali Han, Volkan ve Mahmut gibi isimler, Trabzonspor U19 ve U17 takımlarında forma giyiyor.


İSKELET KADRO U19'DAN


Bu sezon Trabzonspor U19 Takımı ile TFF Elit Lig'de mücadele eden Furkan Taş, Mehmet Yeşil, Mücahit Çakır, Çağlar Eyüboğlu, Talha Aydemir, Volkan Batman, Mesut Yaylı, Ahmet Eren gibi isimler Erdoğdu Anadolu Lisesi'nin iskeletini oluşturuyor. Berkan Burak Turan, Ali Han Aydın, Furkan Ödemiş, Umut Şafak ve Mehmet Kahyaoğlu ise Trabonspor U17 takımında. Kadroda yer alan Ali Han Aydın U15, Furkan Ödemiş U17, Mücahit Çakır U17 ve Ahmet Eren U16 kategorilerinde milli olmayı başaran genç futbolculardı.





#Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi
#Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonası
#Volkan Batman
#Mesut Yaylı
#Ahmet Eren
9 yıl önce