|

Dünya yıldızlarını geride bıraktı

Beşiktaş'ın Kanadalı futbolcusu Atiba Huthchinson, sezonun geri kalan bölümünde siyah-beyazlı takımın elde ettiği başarılı sonuçlarda ve liderlik koltuğunda oturmasında büyük rol oynadı. Atiba Hutchinson, yakaladığı isabetli pas yüzdesiyle, Avrupa'nın önde gelen liglerinde forma giyen birçok ünlü yıldızı geride bıraktı.

Yeni Şafak
13:29 - 28/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:37 - 28/10/2015 Çarşamba
AA

Teknik direktör Şenol Güneş'in vazgeçilmez futbolcuları arasında yer alan 32 yaşındaki oyuncu, Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'de 9, UEFA Avrupa Ligi'nde de 3 olmak üzere şu ana kadar yaptığı 12 resmi maçın hepsine ilk 11'de başladı ve 90 dakika görev yaptı.



Bu sezon henüz golü ve asisti bulunmamasına rağmen ortaya koyduğu mücadeleci oyunla göze çarpan Hutchinson, üçüncü yılını geçirdiği siyah-beyazlı ekipte herkesin büyük beğenisini topladı.



Başarılı pas oranı yüzde 94'ün üzerinde

Atiba Hutchinson, görev yaptığı maçlarda yüzde 94'ün üzerinde isabetli pas oranı tutturdu.



Beşiktaş'ta defans dörtlüsünün önünde görev yapan ve özellikle başarılı paslarıyla ön plana çıkan tecrübeli futbolcu, yüzde 94'ün üzerinde ortalama yakaladı ve bu alanda takım arkadaşlarına fark attı.



Siyah-beyazlı ekibin en çok koşan futbolcularının da başında gelen Atiba Hutchinson, Süper Lig'in 8. haftasında oynanan ve "Kara Kartallar"ın sahasında Çaykur Rizespor'u 1-0 yendiği maçta yüzde 98'in üzerinde isabetli pas oranıyla mücadele etmişti.



Avrupa'daki birçok yıldız ismi geride bıraktı

Atiba Hutchinson, yakaladığı isabetli pas yüzdesiyle, Avrupa'nın önde gelen liglerinde forma giyen birçok ünlü yıldızı geride bıraktı.



Hutchinson'la aynı bölgede forma giyen İspanya La Liga'nın lideri Real Madrid'in yıldızları Toni Kroos ve Luka Modric, İngiltere Premier Lig'in zirvesinde bulunan Manchester City'nin futbolcuları Yaya Toure ve Fernandinho, Almanya Bundesliga'da liderlik koltuğunda oturan Bayern Münih'in oyuncuları Xabi Alonso ve Javi Martinez, Fransa Ligue 1'de puan cetvelinin tepesinde bulunan PSG'nin başarılı isimleri Marco Verratti ve Thiago Motta ile İtalya Serie A'da 9. haftayı lider tamamlayan Roma'nın futbolcuları Daniele De Rossi ve Radja Nainggolan, isabetli pas yüzdesinde tecrübeli futbolcunun gerisinde kaldı.



Bu oyuncular arasında Kanadalı oyuncunun performansına en çok yaklaşan isimler ise yüzde 93 isabetli pas oranlarıyla Luka Modric ve Marco Verratti oldu.



Kart görmedi

Atiba Hutchinson, başarılı performansının yanı sıra centilmen kişiliğiyle de dikkati çekiyor. Beşiktaş'ın bu sezonki tüm resmi maçlarında forma giyen tecrübeli futbolcu, bu karşılaşmalarda hiç kart görmedi.

#Futbol
#SÜPERLİG
#Spor Toto Süper Lig
#Beşiktaş
#Atiba Hutchinson
#isabetli pas yüzdesi
8 yıl önce
default-profile-img