|

DÜNYANIN DİLİNDE!

Özellikle yıldız futbolcunun ülkesi Hollanda basını, Van Persie'nin İstanbul'da bir film yıldızı muamelesi gördüğünü yazdı. Eski hocası Alex Ferguson, Fenerbahçe tercihini 'mantıklı' buldu

Yeni Şafak
04:00 - 14/07/2015 Salı
Güncelleme: 01:51 - 14/07/2015 Salı
Diğer

Hollandalı futbolcu Robin van Persie'nin Fenerbahçe'ye transferi nedeniyle İstanbul'a gelişi, dünya basınında büyük yankı uyandırdı. "İstanbul'da Van Persie çılgınlığı" ve "Van Persie'ye sıcak karşılama" başlıklarını tercih eden Hollanda'nın en yüksek tirajlı gazetesi De Telegraaf, özel bir uçakla Türkiye'ye gelen golcü futbolcunun bir film yıldızı muamelesi gördüğünü aktardı. Haberde bundan daha sıcak bir karşılamanın hayal edilemeyeceğine vurgu yapıldı.


Fransa'nın L'Equipe gazetesi, sarı-lacivertli taraftarların Van Persie'ye gösterdiği ilgiye işaret ederek, "Van Persie, İstanbul'da kahramanlar gibi karşılandı" ifadesini kullandı.


İtalya'nın Corriere dello Sport gazetesi "Van Persie için sultanlara yakışır bir karşılama" başlığını tercih etti. Benzer ifadeler, Çin ve Afrika basınında da yer buldu.


FERGUSON: EN DOĞRUSUNU YAPTI

Manchester United'ın efsane menajeri Alex Ferguson, Van Persie'nin Fenerbahçe'yi tercih ederek kariyeri açısından en doğru kararı verdiğini belirtti. Transferi “Ayrılık ve F.Bahçe çok doğru bir karar” diyen Ferguson, yıldız futbolcunun F.Bahçe'de eski performansına kavuşacağına inandığın söyledi.



Saracoğlu'nda imza şov! Tören bugün 18.00'de


F.Bahçe'nin yeni transferi Robin Van Persie, dün sağlık kontrolünden geçti. Yapılan açıklamada Hollandalı yıldızın kulübü ve kendisiyle her konuda anlaşma sağlandığı, 4 yıllık imzanın bugün saat 18.00'de Şükrü Saracoğlu Stadı'nda gerçekleşecek imza töreniyle atılacağı bildirildi. Tören taraftarlara açık olacak.





#Robin van Persie
#Fenerbahçe
#Van Persie
9 yıl önce