|

Dursun Özbek noktayı koydu

Yönetim kuruluyla takımın son haftalarda yaşadığı kayıpları değerlendiren Galatasaray Başkanı, her ne şartta olursa olsun teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'na destek olunmasını istedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 09:42 - 11/11/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Şampiyonlar Ligi'nde alınan Astana beraberliğinin ardından eleştiri oklarının hedefi haline gelen, o dönemde gündemde Mustafa Denizli ve Ersun Yanal gibi isimler varken G.Saray yönetiminin destek çıktığı teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, şu günlerde de arkasında yönetimi buldu. Ligde alınan 4-3'lük Çaykur Rizespor yenilgisi sonrası geleceği tartışılan, yerine yine Ersun Yanal iddiaları ortaya atılan Hamzaoğlu'na Başkan Dursun Özbek'ten destek geldi. Teknik ekibe güvenini tekrarlayan Başkan Özbek, “Ben burada olduğum sürece Hamza Hamzaoğlu görevde kalacak" sözleriyle düşüncesini ortaya koydu.


Yöneticilerle bir durum değerlendirmesi yapan, son haftalarda yaşanan kayıpları değerlendiren G.Saray Başkanı, sezon başından beri özellikle teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'na yönelik eleştirilere anlam veremediğini belirterek “Çok değerli bir teknik adama sahibiz. Galatasaray'ın kimliğiyle bütünleşiyor. Benfica ve Çaykur Rizespor maçlarında şanssızdık, futbol şansı yanımızda değildi. Eleştirilere her zaman saygı duyarız ancak mantık dışı olunca kabul edilebilir değil" dedi.


YÖNETİCİLER DE AYNI FİKİRDE

Galatasaraylı birçok yönetici de Başkan Dursun Özbek'in teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'yla ilgili görüşlerine destek verirken milli takım arasının takıma iyi geleceği konusunda hem fikirdi. Başkan Dursun Özbek, yönetim olarak her zaman hocalarının arkasında olmaları gerektiğini anlatarak “Ben başkanlığa Galatasaray'a hizmet etmek için seçildim. Üç kupa ve 4. yıldız sevincini bizlere yaşatan teknik direktörün bu kadar kolay eliştirilmesini anlayamıyorum. Ne olursa olsun hocamıza sahip çıkmalıyız" ifadelerini kullandı.



Galatasaray Umut ile uzattı


Galatasaray'ın 1 yıl kiralık oynattıktan sonra 12 Temmuz 2013'te Fransa'nın Toulouse takımından 2 milyon 700 bin Euro bonservisle 3+1 yıllığına transfer ettiği Umut Bulut'un sözleşmesindeki 1 yıllık opsiyon uzatıldı. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada söz konusu sözleşmede opsiyonun uzamasını sağlayacak 15 resmi maçta oynama şartının yerine geldiği, bu nedenle Umut Bulut'un sözleşmesinin 2016-2017 sezonunun sonuna kadar uzatıldığı bildirildi. Önümüzdeki sezon da G.Saray forması giyecek Umut, yıllık 1 milyon 850 bin Euro artı maç başı 15 bin Euro kazanıyor. Umut'un bu sezon 15 resmi maçta sadece 2 golü bulunuyor.



Divan'da 'Ada' konuşulacak


Galatasaray, bugün Kasım ayı olağan Divan Kurulu toplantısını gerçekleştirecek. Bugünkü toplantı, Cumartesi günü G.Saray Adası için gerçekleştirilecek olağanüstü kongre öncesi yapılacak son Divan olmasından dolayı önem taşıyor. 2006 yılından beri yıllık 400 bin Dolar bedelle kiralanan ancak bu bedelin çok çok az olduğunu düşünen Divan Kurulu üyeleri, kongre öncesi bugünkü toplantıda seslerini yükseltecek.



Podolski hem güçlü hem fit


G.Saray'ın Alman yıldızı Lukas Podolski, milli takım kampında basın toplantısı düzenledi. Türkiye'deki günlerinden bahseden G.Saraylı futbolcu, “Türkiye'deki peformansımdan çok memnunum. Sadece gol attığım için değil, şu ana kadar tüm mücadelelere ilk 11'de başladım. Çünkü fiziksel olarak fitim ve kendimi iyi hissediyorum. Teknik direktörlerin bana güvenmesi durumunda iyi oynayabileceğimi görebilirsiniz. Goller atabilir ve asistler yapabilirim" ifadelerini kullandı.



En golcü kulübe
Galatasaray'da


Süper Lig'de 11 haftalık süreçte 260 golün 35'ini sonradan giren oyuncular kaydetti; G.Saray'da yedek oyuncular 7 gollük katkı yaparken, Beşiktaş'ta bu sayı 5, Trabzonspor'da 3, Fenerbahçe'de 2'de kaldı. G.Saray'da Burak Yılmaz (2), Semih Kaya, Umut Bulut, Yasin Öztekin, Olcan Adın ve Bilal Kısa yedekten gelerek skora katkı yapan isimler oldu.



#Galatasaray
#Mustafa Denizli
#Hamza Hamzaoğlu
8 yıl önce