|

Edu'dan iddialı açıklama

Bursaspor'un ABD''li futbolcusu Maurice Edu, yeşil-beyazlı ekibe hedefi yakalamak için geldiğini ve sezon sonunda ligin zirvesinde yer alacaklarına inandığını söyledi.

İha
00:00 - 18/03/2013 Pazartesi
Güncelleme: 11:44 - 18/03/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Edu'dan iddialı açıklama
Edu'dan iddialı açıklama

Yeşil-beyazlı ekibin devre arasında İngiltere Premier Lig takımlarından Stoke City'den kiraladığı Maurice Edu, kulübün resmi dergisine yaptığı açıklamada, ''Şampiyonlar Ligi'nde Bursaspor taraftarını biliyordum. ABD'de benim çok yakın arkadaşım Jozy Altidore'dan Bursaspor hakkında bilgiler aldım. Çok güzel şeyler söyledi. Taraftarların çok fanatik olduğunu söyledi. Futbol atmosferini çok beğenmiş. Sürekli pozitif bilgiler verdi. Onun söylediğinin dışında bir şeyle karşılaşmadım. Burada çok mutluyum. Buraya gelirken takımın durumunu biliyordum. Hedefinin de ne olduğunu biliyordum. Ben bu takıma konulan hedefi yakalamak için geldim. İnanmasaydım burada olmazdım. Bu takım sezon sonunda ligin zirvesinde yer alacaktır" diye konuştu.

''BURADA OYNAMAYA ALIŞTIM''

Bursaspor''un hedefine ulaşmasında katkı sağladığında mutlu olacağını dile getiren Edu, ''Futbolda neyin olacağını bilemeyiz. Bursaspor'un hedefine ulaşmasında katkım olursa çok mutlu olacağım. Özellikle takım, Avrupa Kupaları'na katılma hakkı elde ederse ve iki kulüp anlaşırsa seve seve Bursaspor'da futbol oynarım. Benim için herhangi olumsuz bir düşünce yok. Burada oynamaya alıştım'' dedi.

Arjantinli oyuncular Batalla ve Belluschi''nin performansını da değerlendiren yetenekli oyuncu, ''İkisi de çok teknik ve klas oyuncular. Sürekli ofansif ve oyunu dikine oynamayı seviyorlar. Oyunu çok iyi okuyorlar. Futbollarını oyuna yansıttıklarında takım çok farklı oynuyor. Onlar önümde bu şekilde oynadıkları zaman benim de işim defans yapmak oluyor" diye konuştu.

''KAYBETTİĞİMİZ ZAMAN KENDİMİ KAYBEDERİM''

Galibiyet serisi yakalamanın çok önemli olduğunu ifade eden Maurice Edu, ''Takımın yapması gereken en önemli nokta maç kazanma geleneğini sürdürebilmesi. Galibiyet serisini yakalayabilmek çok önemli. Önümüzde çok zorlu maçlar var. Maçları tek tek düşünmeliyiz. İyi konsantrasyon ile maçlarımıza çıkarsak sezon sonunda Bursaspor'u ilk 2 veya ilk 3'ün içine çok rahatlıkla sokarız'' ifadelerini kullandı.

Çok sık kart gören bir oyuncu olmadığını ifade eden Edu, ''Oyun karakterimde sertlik yok. Ben saha içinde sürekli kazanmak için mücadele ederim. Beni saha içinde sinirlendiren en önemli nokta kaybetmektir. Kaybettiğimiz zaman ben de kendimi kaybederim'' şeklinde konuştu.

11 yıl önce