|

Efsane derbide Cordoba kasten mi atıldı?

Beşiktaş'ın eski futbolcusu Daniel Pancu, Fenerbahçe'yi 4-3 yendikleri ve kendisinin de son 10 dakika kaleye geçtiği maçta kalecileri Cordoba'yı kasten oyundan atılmakla suçladığı yönündeki iddiaları yalanladı.

YENİSAFAK.COM.TR / SPOR
00:00 - 21/01/2014 Salı
Güncelleme: 16:35 - 21/01/2014 Salı
Yeni Şafak
Efsane derbide Cordoba kasten mi atıldı?
Efsane derbide Cordoba kasten mi atıldı?

Fenerbahçe TV'ye konuşan Rumen futbolcu, 4-3 kazandıkları Fenerbahçe derbisinde kaleye geçmesi ve galibiyete ulaşmaları hakkında "Gerçekten özel bir maç olmuştu. Ancak beni bütün insanlar o maçla hatırlamasın. 100. yılda şampiyon olduk. Avrupa kupalarında iyi işler yaptık" açıklamasını yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş kalecisi Oscar Cordoba'nın o maçta kasten oyundan kasten atıldığı yönünde demeçleri çıkan Pancu, "Evet bir gazeteye röportaj verdim. Fenerbahçe-Beşiktaş maçı hakkında konuştuk. O maç Cordoba o penaltıya sebebiyet verdi, belki kötü günündeydi. Sonrasında penaltı kararına öfkelendi ve kırmızı kart gördü. Oscar benim oda arkaşım çok ve karakterli bir oyuncu. Ben çok inançlı bir insanım. Asla bir arkadaşımı böyle suçlayamam. Ben asla böyle bir şey söylemedim. Küçük takımlarda böyle şeyler olur mu bilemem ama Beşiktaş'ta yok" diye konuştu.

'Bir daha röportaj vermeyeceğim'

Röportaj hakkında açıklamalarına devam eden Pancu, "O maç hakkında bana sorular sordular. Ben de az önce söylediklerimi söyledim. Ancak bundan sonra Türkiye'den kameraya kayıt yapmadan kimseye röportaj vermeyeceğim" dedi.

'Özür dilerim'

Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan röportajın ardından bazı takım arkadaşlarının 'Pancu ayıp etti' şeklinde sözleri hatırlatılan Rumen futbolcu, "Eğer üzdüğüm arkadaşlarım varsa özür dilerim. Ancak beni tanıyanlar öyle şeyler söylemeyeceğimi bilir. Benim oynadığım dönemde Beşiktaş böyle işlere asla karışmamıştır" diye konuştu.

Pancu, "Yani o maça ilişkin herhangi bir şüphe ve soru işareti olmadığını teyit ediyorsun" şeklindeki ifade karşısında ise "Hayır, hayır asla…. Ve aynı ifadelerle tekrar ediyorum, benim oynadığım ve orada olduğum dönemde Beşiktaş böyle işlere asla karışmamıştır" dedi.

10 yıl önce